45 yaşındaki Japon Michiko Deniz, Gaziantepli eşi 32 yaşındaki Fevzi Deniz"den olan kızı 5 yaşındaki Kader"i almak için verdiği hukuk savaşını kazandı.

JAPON ANNE HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDI

Çocuk Mahkemesi yaşı küçük olduğu için anne sevgisi ve şefkatine muhtaç olduğunu dikkate alarak çocuğun annesine verilmesini kararlaştırırken, “Türk adaletine güvenim boşa çıkmadı” dedi.

Tokyo"da yaşayan Michiko, 5 yıl önce Gaziantep"ten bu kente turist olarak gelen Fevzi Deniz ile evlendi. Her ikisi de fabrikada işçi olarak çalışan çift, kızları Kader ile birlikte 2008"in kasım ayında Gaziantep"e geldi. Deniz, kendisinin kızıyla birlikte birkaç gün sonra geleceğini söyleyerek, Japon eşini gönderdi, ancak, bunu yapmayıp, kızını Gaziantep"te bırakıp, Japonya"ya gitti.

Kızına ulaşamayan Michiko Deniz, geçen ay Türkiye"ye gelip, Japonya"nın Türkiye Büyükelçiliği"nden hukuk desteği aldı. Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı"na başvuran anne, kızına hukuki yollarla kavuşmak istedi. Michiko Deniz, bugün Gaziantep 1"inci Çocuk Mahkemesi"ndeki duruşma öncesi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü"nden yetkililerin de bulunduğu heyet gözetiminde kızıyla hasret giderdi. Mahkeme hakimi, uzman pedagogların da raporunu dikkate alarak, yaşının küçük oluşu, anne sevgisine ihtiyacı olması nedeniyle küçük Kader"in annesine verilmesine karar verdi. Baba Fevzi Deniz"in bir hafta itiraz süresi bulunması nedeniyle, bu süreçte yine babasında kalacak olan Kader Deniz, annesine teslim edilecek.

Duruşma çıkışı konuşan Michiko Deniz"in avukatı Sermet Atay, “Mahkeme çocuğun psikolojik durumu açısından acil olarak tedbir niteliğinde karar verdi. Uzman pedagogların yaptığı inceleme neticesinde Kader"in yaşının çok küçük olduğu için anne sevgisine ihtiyacı olduğu, bu sebeple ebeveynlerin Japon yada Türk olmasının bir farkı olmayacağını, çocuğun anne sevgisi ve şefkati görebilmesi için anneye verilmesi yönünde rapor verildi. Mahkeme anne ve babanın taleplerini dinleyip, Kader"in anneye verilmesine karar verdi” dedi.

Kızına kavuşacağı için duygulanan anne Michiko Deniz ise, “Karara çok sevindim. Çok teşekkür ederim. Türk adaletine güvenim boşa çıkmadı. Çok mutluyum” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını cevaplandırmayan baba Fevzi Deniz ise, adliye çıkışında “Hukuk mücadelemiz sürecek” demekle yetindi.