Gaziantep'te 13 yaşındaki kızı Zekiye Dursun’u işkence yaparak öldüren Şeref Erzurumlu, saklandığı evde bulundu. Şeref Erzurumlu’nun birlikte yaşadığı Zelikan K.’nın ifadesine göre, Zekiye Dursun, erkek arkadaşına göndermek istediği bir mesajı yanlışlıkla babasına atması yüzünden öldürüldü.

Korkunç cinayet, 2 gün önce Ulaş Mahallesi 90 numaralı caddede bulunan bir evde yaşanmıştı. Halası ve eniştesinin nüfusuna alıp bakmaya başladığı 13 yaşındaki Zekiye Dursun, cezaevinden tahliyesinin ardından başka bir kadınla yaşamaya başladığı öğrenilen babası Şeref Erzurumlu'nun yanına gitmişti.

BABA KAYIPLARA KARIŞMIŞTI

Burada babası tarafından saatlerce dövülen ve kül tablasının kırıklarıyla da vücuduna işkence yapılan Dursun, ‘Boş bir arazide bulduk’ denilerek, özel hastaneye götürülmüş, burada da öldüğü tespit edilmişti. Olayın ardından kayıplara karışan baba, Karataş Mahallesi’nde arkadaşı Vedat K.’nın evinde bulundu. Vedat K. ve Şeref Erzurumlu, Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

BABADAN ARKADAŞLARINA: ‘YÜKSEKTEN DÜŞMÜŞ DİYİN, BENİ KARIŞTIRMAYIN

’ Şeref Erzurumlu’nun birlikte yaşadığı ve fuhuş yaptırdığı Zelikan K.’nın ifadesine göre, ölen kızın, erkek arkadaşına göndermek istediği bir mesajı yanlışlıkla babasına attığı öğrenildi. Bunun ardından da baba kızını önce saatlerce dövdü, daha sonra da fırlattığı kül tablasının cam kırıklarıyla vücudunun çeşitli yerlerini çizmeye başladı.

Olayın ardından arkadaşlarına haber veren baba Erzurumlu, Kızının Onkoloji Hastanesi civarında bulunduğunu, yüksekten düşme sonucu bu hale geldiğini söylemelerini tembihledi. Kendisinden de söz edilmemesini isteyen baba, daha sonra kendisi telefonla arandığında, Gaziantep’te olduğu halde, Şanlıurfa’da olduğunu söyledi. Erzurumlu, polisin dikkatli çalışması sonucu Karataş Mahallesi’nde yaşayan bir arkadaşının evinde saklanırken bulundu. Baba ve evinde kaldığı arkadaşı Vedat K.’nın sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

SABIKA KAYDI KABARIK

Öte yandan, baba Şeref Erzurumlu'nun fuhuş, 6136 sayılı kanuna muhalefet, cebren ırza geçme, küçük yaşta çocuğu alıkoyma, uyuşturucu kaçakçılığı gibi birçok suçtan sabıka kaydının bulunduğu öğrenildi.