Tekirdağ'da öz kızı 16 yaşındaki A.S.'ye tecavüz eden 40 yaşındaki Ö.S.'ye 17 yıl hapis cezası verildi. Kararı dinledikten sonra gözyaşları içinde kızını arayan anne H.S., “Baban 17 yıl ceza aldı” dedi.

Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi'nde "tecavüz" suçlaması ile 15-24 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan Ö.S. bugün 8'inci kez hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun ulaştığını, raporda baba Ö.S.'ye ait meni bulunduğu, bir defaya mahsus "fiili livata' yoluyla tecavüze uğradığı belirtildi. Mahkeme heyetinin okunun rapor ve son savunması için söz verdiği Ö.S., kızının kendisine iftira attığını öne sürerken, “Bunların hepsi uydurma” dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki kanıt durumuna göre Ö.S.'ye "Öz kızına filli livata yoluyla tecavüz" suçundan 17 yıl hapis cezası verdi. Duruşma çıkışında başını öne eğen Ö.S. gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Ö.S. tekrar Tekirdağ Cezaevi'ne götürüldü.

Duruşmayı ve eşi hakkındaki kararı salonda gözyaşları içinde dinleyen H.S. çıkışta cep telefonu ile bir başka ilde koruma altına alınan kızı A.S.'yi arayarak, kararı iletti.

OLAY

Tekirdağ'da oturan ve bulduğu günlük işlerde çalışan Ö.S., 9 ay önce gece yarısı eşinin yanından kalkarak kızı 16 yaşındaki A.S.'nin yatak odasına giderken ağzını eliyle kapattıktan sonra tecavüz etti. A.S. babasının tehdidi üzerine uğradığı cinsel saldırıyı 3 gün sonra komşularına anlatınca olay polise bildirildi. Gözaltına alınan Ö.S., sevk edildiği mahkemede tutuklandı. / DHA