Çalışmaya uzun bir ara verdiniz. Yaklaşık beş yıl değil mi?

Doğru. Bıraktım çünkü evliliğin ilk başlarında birimizin fedakarlık yapması gerekiyordu. Evliliğimin oturmasını istiyordum. Bunu yapması gereken de kadındır. Erkek evin reisidir bir şekilde çalışacak, evini geçindirecek.

Peki bu ritüelden hoşlanıyor musunuz?

İlk başlarda hoşlanıyordum. Farklı ailelerle büyümüş iki farklı insan, aynı evde yaşamaya başlıyor. Birbirinin beklentilerini anlamak için mesai harcamaları gerekiyor. Saatlerimiz belirsiz olduğundan, Emre eve gelince onu bırakıp işe gitmek istemedim. Birinci senenin sonunda da Duru"ya hamile kaldım. Duru doğunca işi tamamen bıraktım. Bence bir annenin en az üç buçuk sene çocuğuyla ilgilenmesi gerek.

Çalışmak için kendinizi hazır hissediyor musunuz? Üzerinizde bir atalet var mı? Kendinize güveninizle ilgili problemler yaşıyor musunuz?

Hem de nasıl bir atalet. Sanki yapamayacakmışım gibi geliyor. Panik içindeyim.

Emre Kınay gibi bir erkek şimdi karşınıza çıksa neleri yapar, neleri yapmazsınız?

Buna kesinlikle cevap vermem. Fırtınalarımı yeni dindirdim.

Evlenmeden önceki ruh halinizle şimdiki arasında ne gibi farklar var?

Hayata bakışım çok değişti. Olgunlaştım. Hiç tecrübem yoktu. Emre"den çok şey öğrendim. Çocuk sahibi olmak insanı değiştiriyor. 15 yaşından itibaren ev geçindirmeyi biliyordum, üstüne çocuk büyütmeyi öğrendim.

ALDATILMAKLA İLGİLİ ŞÜPHE İÇİNDEYİM

Bir evlilik niye biter?

Paylaşacak bir şey kalmamışsa, aynı şeylerden zevk almıyorsanız, bakış açınız değiştiyse ve çatıştığınız noktalar çoğalmaya başladıysa bitiyor. Bunun sevgiyle ilgisi yok.

Evliliğiniz boyunca eşinize karşı taktik yaptınız mı?

Hayır, yapmadım. İdare ettim ama bunun adı taktik değil. Yapmam gerekir miydi acaba?

Araştırmalar diyor ki, çalışmayan kadın daha çabuk aldatılıyor. Şimdiki aklınız olsa çalışır mıydınız?

Araştırmalar doğru söylüyor. Ama çalışamazdım. Birinin fedakarlık yapması gerekiyordu, o da bendim. Gerçi Duru biraz büyüdükten sonra çalışabilirdim ama insanın üstüne atalet geliyor. Alışıyorsunuz rahatlığa.

Emre Bey çalışmanızı istememiş miydi?

Evet o da istememişti. Hatta bu onun kararıydı. Sonra kabul ettiğinde ise iş işten geçmişti.

Evliliklerin en büyük kazancı çocuktur, derler... Kesinlikle. Duru"yu doğurmaktan dolayı hiç pişman değilim. Hatta kendimle gurur duyuyorum. Tam zamanında yapmışım.

Baba olmak için Emre Kınay doğru adam mıydı?

Evet.

Bu süreçte Emre Bey"in ailesinden yeterince destek gördünüz mü?

Bizim aramız muhteşemdir. Geçen hafta yanlarındaydım. Meselemizle ilgili tek kelime konuşmadık. Hiç böyle bir şey olmamış gibi, hayatımızı daha önce beraber nasıl yaşıyorsak, öyle devam ettik. Bambaşka şeyler konuştuk. Üç ablası da şahane insanlardır.

Tekrar evlenmeyi düşünür müsünüz?

Şu anki kafamla, hayır.

Evleneceğiniz adamı seçerken farklı kriterleriniz olur mu?
Duygusal olarak değil mantıkla bakmayı öğrendim. Hoş olmayan şeyler yaşadım, kalbimin kırıklığı henüz geçmedi.

Bu evlilik bitti. Yorgun mu çıktınız?
Çok yorgunum, kırgınım.

Savaştınız mı evliliğiniz için?
Çok savaştım, başaramadım. Öyle bir noktaya gelmiştik ki, ya birbirimizi kırıp büyük kavgalar edecektik ya da ayrılacaktık. O noktaya gelince savaşacak bir şey de kalmıyor ortada. Ayrıca bu, birbirimizi hiç kırmadığımız anlamına gelmesin. Kırıldık. Ve parçaları birleştirmenin artık imkanı kalmamıştı.

Aldatıldınız mı?
Bilmiyorum, sadece şüphe içindeyim.

Eşinizdeki değişiklikleri fark etmiş miydiniz?
Eşinin ilgisinin azaldığını her kadın fark eder. Onun dışarıda bir hayatı vardı. Ne yapabileceğimi çok sorguladım. Başaramadım. Bitti. Bu arada hemen eklemek istiyorum; konuştukça kendimi tamir edemiyorum. Bu, özel hayatımla ilgili verdiğim son röportajımdır, lütfen yazın.

KIZIMIN YANINDA ÇOK AĞLADIM

Evlilik kolay, boşanmak zor mu?

Evlilik mutluluk verici, boşanmak mutsuzluk... Evlenirken yaşanan sorunlar bile eğlenceli oluyor. Boşanırken her detay sıkıcı ve yorucu. Boşanmaları insanlar ya çok kolay ya çok zor atlatıyor. Çocuk olduğunda anlaşarak, medeni şekilde ayrılabilmek lazım. Biz bunu yaptık.

Boşanma kararını alırken “Kızımıza iyi örnek olmuyoruz” kaygısı güttünüz mü?
Zaten tüm çabamız onun içindi. Profesyonel yardım aldık, almaya da devam ediyoruz.

Sinirlenip duvara yumruk atmak istediğinizdekendinizi engellediniz mi?
Çok duygusal bir insanım. Ama öfkelendiğim anlar da çok oldu. Gerçi yanımda Duru varsa 10 kere sinir krizi geçireceksem sekizinde kendimi engelliyorum.

Boşanma esnasında Duru"nun yanında hiç ağladınız mı?
Hem de çok ağladım. Ben de insanım.

Gazeteport