GENPA’nın sahibi Zeynel Abidin Erdem’in yeğeni işadamı Murat Aydemir hakkında, Rus eşinden olan çocuğunu kaçırdığı gerekçesiyle dava açıldı. Rus anne Medvedev’den yardım istedi.

Erdem Holding’in sahibi Zeynel Abidin Erdem’in yeğeni ve Genpa Gümrük Müşarvirliği’nin yöneticilerinden Abdulkadir Murat Aydemir, Rus vatandaşı olan kendi çocuğunu kaçırmakla suçlandı. Abdülkadir Murat Aydemir, Amerika’da tanıştığı Zarina Albegonova ile aşk yaşamaya başladı. Bir süre birlikte yaşayan çift, 2004 yılında Rusya’nın Kuzey Osetya bölgesinde yapılan bir törenle evlendi. Çiftin bu evliliğinden, 2008 yılında Aylin Sufia ve 2010 tarihinde de Selin Nur isimli iki çocuğu oldu. Çocuklardan biri Rus diğeri ise Amerika’da doğduğu için Amerikan vatandaşıydı.

Türkiye’de evli değiller

Çocukların doğumunun ardından Türkiye’de yaşamaya başlayan çift arasında bir süre sonra huzursuzluk başladı. Zarina Albegonova çocuklarını alarak Rusya’daki ailesinin yanına döndü.

Ancak peşinden giden Aydemir, eşini ikna ederek Türkiye’ye getirdi. Çift arasındaki sorunlar devam etti ve Zarina Albegenenova Rusya’ya dönmek istedi. Aydemir çocuklarını çocuklarını nüfusuna geçirmek için başvuruda bulundu. Ancak Rusya’da yapılan evliliğin Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre nufüs kütüğüne işlenmediği ve çocukların evlilik dışı doğan çocuk konumunda oldukları ortaya çıktı. Bunun üzerine Aydemir, Şişli 2. Aile Mahkemesine babalık davası açarak, kızı Aylin Sufia’yı yanına aldı ve başka bir adrese taşındı.

Kızımı kaçırdı yardım edin

Kızı Aylin Sufia’nın Aydemir’in Metrocity’deki rezidansında sakladığını öne süren Albegenova, kızının kurtarılarak kendisine verilmesini istedi. İncelemesini tamamlayanİstanbul Cumhuriyet Savcılığı ise Aydemir hakkında, “çocuğun kaçırılması ve alıkonulması ” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Bununla da yetinmeyen Zarina Albegenova, Rusya Devlet Başkanı Dimtri Medvedev’den de yardım istedi. Medvedev’e mektup yazan ve twitter aracılığıyla da ulaştığı öğrenilen Albegenova, “Türk kocam 25 Nisan’da çocuğumu kaçırdı. Elimden bişey gelmiyor. Yardım edin” diye talepte bulundu.

Beni kandırdı

İşadamı Murat Aydemir ise verdiği dilekçede, Zarina Albegenova ile Rusya’da dini nikah kıydıklarını belirterek, “Ancak bana boş bir kağıt imzalattı. Daha sonra ben bu kağıdın evlilik için olduğunu ve benimle haberim olmadan evlendiğini öğrendim. Beni kandırdı” dedi.