Gazi Mahallesi girişinde bulunan varyant altında uygulama yapan polis ekipleri, saat 13.00 sıralarında bir taksiyi durdurmak istedi.
 
Taksiyi kaçırdı
 
Taksi, polislerin dur ihtarına uymadı ve içeriden ateş açıldı. Polis karşılık verdi. Taksidekiler, şoförün başına silah dayayarak kaçmasını istedi. İlk çatışmadan 100 metre sonra taksi kaldırıma çarparak durdu. Kadın saldırgan taksiden inerek kaçmaya başladı. Erkek saldırgan ise karnından yaralı olduğu için kaçamadı. Taksi şoförünün de hafif yaralandığı anlaşıldı. Omzundan ve kolundan yaralı olan kadın saldırgan, bu arada bir hafif ticari aracı gasp ederek, Gazi Mahallesi’ne doğru gitti. Polis, Gazi Mahallesi’nde aracın önünü keserek, kadın saldırganı da gözaltına aldı. Kadın saldırgan ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı kadın hastaneye sokulurken “Yaşasın DHKP-C” diye bağırdı. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, taksicinin de ifadesine başvurdu. Yaralı yakalanan 2 kişinin yasadışı DHKP/C örgütü üyesi Sultan Işıklı ve Hasan Selim Gönen oldukları açıklandı. Işıklı ve Gönen’in Gaziosmanpaşa’da polis memuru Zekeriya Yurdakul’u şehit eden saldırganlar olduğu, Mayıs’ta Fatih’teki Mc Donald’s’a bombayı da birlikte koydukları iddia edildi. Gaziosmanpaşa’da polisin şehit edilmesinin ardından polis, Sultan Işıklı ve yanındaki kişinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini dağıtmıştı. Polis daha sonra, bomba koyulması olayıyla ilgili görüntüleri de basınla paylaşmıştı. Işıklı’nın annesi Cennet Güneş, güvenlik kamera görüntülerindeki kızın kendi kızı olmadığını öne sürmüş ve suç duyurusunda bulunmuştu.
 
Karıncayı incitmez
 
Güneş, “Kızım böyle birşey yapmaz, yurtseverdi kendisi. Kızım demokratik bir öğrenci. Parasız eğitim istedi ve pankart açtı diye bu suçu üstüne atıyorlar. MOBESE’deki görüntülerdeki benim kızım değil. Başka bir yerdeki görüntüsünü alıp yayınlamışlar. Benim çocuğumu katlederlerse bunun sorumlusu kim olacak? Böyle yerlerdeki görüntüsünü alıp yayınlıyorlar. O karıncayı bile incitmez” demişti. (NSK)