Olay dün İstiklal Caddesi'nde, Mehmet A.'ya ait fırında yaşandı. Babasının işyerine gelen Hülya A., bir süre babası Mehmet A. ile tartıştı. Genç kız daha sonra silaha sarılıp babasına kurşun yağdırdı. Şoke halde dışarı çıkan Hülya A. 'dur' ihtarında bulunan polise silahını doğrulttu, 'Babamı öldürdüm. Evim Mezitli'de. Evime gitmek istiyorum' dedi. Sinir krizi geçiren Hülya A., silahıyla teslim oldu.

Mehmet A.'nın yaklaşık 6 ay önce evlendiği ikinci eşi Yeşim Didem A. ise olayın planlı olduğunu savundu. Hülya A.'nın birkaç gün önce babasını alarak yayla yoluna götürdüğünü söyleyen Yeşim Dilek A., 'Mehmet döndüğünde çok korkmuştu. Hülya, babasını orada vurmak istemiş fakat silah tutukluk yapınca kaçarak Mersin'e dönmüş. Hemen karakol ve savcılığa dilekçe yazıp koruma talep etti. Ancak devlet kocamı koruyamadı. Babasını öldürmeyi kafasına koymuş ve maalesef istediğini de yaptı' diye konuştu.

EVLİLİĞİ KABULLENEMEDİ
MEHMET A.'nın, 2 çocuğunun annesi olan ilk eşi Leyla A.'dan yaklaşık 8 yıl önce boşandığı, 6 ay önce ikinci kez evlendiği öğrenildi. Düğüne ilk eş de katılmış. Hülya A.'nın ise babasının annesinden ayrılıp başka bir kadınla evlenmesini kabullenemediği, cinayeti bu nedenle işlediği belirtildi.