Çorum'un Osmancık ilçesinde Kızılırmak nehri taştı. Nehir kenarında bulunan çay bahçeleri ile Osmancık Belediyesi Park ve Bahçeler Birimini su bastı. Nehir üzerinde bulunan asma köprü tamamen su altına kaldı.

Obruk Barajı'nda doluluk oranının yüzde 100'e ulaşmasının ardından tedbir amaçlı olarak üç tribünden su bırakılmaya başlandı. Barajdan dün gece itibariyle fazla su bırakılması Kızılırmak'ta su seviyesinin yükselmesine neden olurken, nehrin şehir merkezinden geçtiği Osmancık ilçesinde taşkın meydana geldi. İlçe merkezinde sahil parkları birbirine bağlayan asma köprü tamamen su altında kaldı.

Taşkın ırmak kenarında bulunan çay bahçelerine kadar yükselirken nehrin kenarındaki yürüyüş yolları ve oturma gruplarını da su altında bıraktı. Kızılırmak'ın kenarında bulunan Osmancık Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile seralar ve fide bahçelerini de su bastı.

Havaların ısınmasıyla erimeye başlayan kar sularının barajın su seviyesini yükselttiğini ve doluluk oranının yüzde yüze ulaştığını belirten DSİ Şube Müdürü İlker Arslan, tedbir olarak Obruk Barajı'ndan 270 metreküp su bırakıldığını söyledi.