Organizasyonu yine Adana Büyükşehir Belediyesi üstleniyor. Kırkpınar’dan sonra Türkiye’nin en eski spor organizasyonlarından biri olan Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin 600 yıllık maziye sahip olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Tüm halkımızı pazar günü Kızıldağ’a bekliyoruz.” dedi.
 
Amatör spor organizasyonlarının tümüne destek verdiklerini ifade eden Başkan Vekili Aldırmaz, “Geçmiş yıllarda Adana, milli takımlar düzeyinde sadece 25 sporcu ile temsil ediliyordu. Son 1 yılda Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bu sayı 187’ye çıktı.” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan, pazar günü sabah saat 10.00’da başlayacak olan Kızıldağ Karakucak Güreşleri 11 ayrı sıklette gerçekleştirilecek. Müsabakalar lisanslı güreş hakemleri tarafından yönetilecek. Dereceye giren sporculara para ödülü verilecek.
 
BELEDİYE ÜCRETSİZ SEFERLER YAPACAK
 
Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreş organizasyonunu izlemek isteyen sporseverler için Büyükşehir Belediyesi Kızıldağ’a ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. 
4 Eylül Pazar günü saat 07.00’den itibaren belediye otobüsleri, yolcuları organizasyonun düzenleneceği Kızıldağ’a ücretsiz taşıyacak.
 
MAHMUT TUNCER KONSER VERECEK
 
Bu arada Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin öncesinde yarın akşam saat 20.30’da gerçekleştirilecek olan Kızıldağ Şenlikleri’nde ise Türk Halk Müziği’nin ünlü sesi Mahmut Tuncer konser verecek.