İsmailoğlu bu yıl bağışlanan kurbanların sel felaketi yaşayan Pakistan ile kardeş payı yapılacağını belirterek, ihtiyaç sahibi Didimlilere de yardım yapılacağını söyledi.
Türk Kızılay Didim Şube Başkanı Osman Zeki İsmailoğlu geçen yıl Didim"de Türk Kızılay"ına 23 kurban bağışının olduğunu ve bu yardımları yüzlerce ihtiyaç sahibine dağıttıklarını belirterek “Bu yıl ki hedefimiz 100 kurban bağışı; Didimlilerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Vekalet yoluyla yapılacak bu bağışlar çağdaş kombinelerde, noter huzurunda din adamalarımızın dualarıyla kesimi yapılmaktadır. Buradan elde edilen kavurmalar konserve yapılarak yıl boyunca ülkemizin ve Didim"deki ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor” dedi.
“KURBANLARIN YARISI PAKİSTAN"A”
Bu yıl Kızılay"a yapılacak bağışların Pakistanlı afetzedelere de gideceğini belirten İsmailoğlu “Bu yıl vekaletler kardeş payı yapılacak. Vekalet yoluyla alınan her hissenin yarısı dost ve kardeş ülke Pakistan"daki afetzedelere gidecek. Didimlilerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
“KURBAN BEDELİ 410 TL”
Vekalet vermek isteyenlerin Tüm bankalardaki Türk Kızılay hesabına ve 168 ücretsiz bağış ve danışma hattına da başvurabileceklerini söyleyen İsmailoğlu “Bu yıl vekalet yoluyla kesilecek kurban bedeli 410 TL, 280 dolar ve 210 Euro olarak belirlenmiştir. İnternet ve 168 bağış hattında yapılacak ödemeler 4 taksit yapılabilmektedir” diye konuştu.