Türk Kızılayı’nın düzenlediği Küçük yürekler büyük adımlar atıyor, hayat kurtarıyor” projesinin ödül töreni nedeniyle Aydın’a gelen Dr. Gökay Gök, Kızılay’ın kar gütme amacında olmadığını söylerken, Aydınlılardan kan vermeleri konusunda destek istedi.
Kızılay’ın 144 yıllık ve uluslar arası düzeyde bir kuruluş olduğunu ifade eden Dr. Gök, “Kızılay, Osmanlı’da savaş alanlarının arkasında hizmet eden bir kuruluş. Fahri Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül. Kızılay’ın kar amacı bulunmuyor. 3 bin 400 kişilik kadromuzla dünyanın hizmetindeyiz” dedi.
MEYVE ÖZÜNDEN ÜRETİLEN TEK SODA
Türk Kızlayı’nın mineralli su işletmesi bulunduğunu hatırlatan Dr. Gök, grossmarketlerin, süpermarketlerin ve küçük bakkalların siparişlerine yetişemediklerini söyledi. Meyve özünden ürettikleri soda çeşitlerini de halka sattıklarını belirten Dr. Gök, “Meyvenin özünden üretilen tek soda Kızılay’ın sodası. Yeri geldiğinde sipariş almayı durduruyoruz. Ancak, Kızılay kar etmek amacında olan bir kuruluş değil. Güneşin batmadığı bir kuruluşuz. Yeri geliyor günde 18 saat çalışıyoruz. Şu anda Sudan’da Somali’de ekiplerimiz savaş veriyor” diye konuştu.
Kızılay’ın da eksik yönleri olabileceğini kaydeden Dr. Gök, Van depreminin ardından iki buçuk saat içinde İzmir’den kan gönderdiklerini belirtti. Gök, Aydınlılara Kızılay’a destek olmaları çağrısında bulundu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png