Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan, kanın düzenli bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek Ramazan ayında da vatandaşları kan bağışlamaya çağırdı.

Balıkesir'de şehrin en işlek meydanlarından birisi olan Ali Hikmet Paşa Meydanı'na Kızılay tarafından kan bağış çadırı kuruldu. Ramazan ayı dolayısı ile kan bağışında düşüş olduğunu ancak kan ihtiyacının aynı kaldığını ifade eden Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan, "Balıkesir'de Ali Hikmet Paşa Meydanı'na Kızılay olarak bir çadır açtık. Ramazan ayı yardımlaşmanın olduğu, fakir ve fukaranın gözetildiği bir ay. Oruç ayı olmasından dolayı kan verilmesi ile ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Hep dile getirdiğimiz bir konu var. Kan acil değil düzenli bir ihtiyaçtır. Kanın bir ömrü var, stoklama şansınız yok. Hastalarımızın kan ihtiyaçlarını karşılama konusunda toplumsal bir sorumluluğumuz var. Havaların sıcak olması nedeni ile donörlerimiz kan vermekte zorlandığı için şehir meydanına çadırımızı kurduk. Akşam 16'dan gece 01'e kadar kan bağışlarını kabul edeceğiz" dedi.

Balıkesir Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Doktor İlhami Kaymaz, "Kızılay olarak tüm Balıkesir'in kan ihtiyacını temin ediyoruz. Balıkesir olarak kan bağışında oldukça iyiyiz. Ancak Ramazan ayında kan bağış oranları düşüyor ve hastalarımız zor durumda kalıyorlar. Ramazan ayı boyunca bu çadırda halkımızı kan bağışına davet ediyoruz. İftardan sonra vatandaşlarımız kan bağışında bulunabilirler. Kan, kaynağı insan olan bir ürün. Bugün tıbbi imkanlarla kanın yerini tutan bir sıvı elde edilemiyor. Geçen yıl bu çadırda 900 ünite kan bağışlandı. İnşallah bu yıl, hedefimiz bini geçmek. Tüm Balıkesirlilere kan bağışları için şimdiden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.