Şok etkisi yaratan olaya Küçükali"nin aşırı yorgunluğa bağlı olarak tansiyonunun düşmesinin neden olduğu öğrenildi

Türk Kızılayı"nın 140"ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla dün Dolmabahçe Sarayı"nda Cumhurbaşkanı Gül"ün de katılımıyla bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonun açılış konuşması için Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali kürsüye çıktı. Küçükali konuşmasının sonuna doğru aniden yere yığıldı. Başkan"ın aniden düşüşüyle salondakiler şok oldu. Özellikle Küçükali"nin eşi Remziye Küçükali büyük bir panik yaşadı.

Küçükali"ye ilk müdahaleye resepsiyonda bulunan bir doktor yaptı. Daha sonra Dolmabahçe Sarayı"nda bekletilen ambulansla Küçükali, Florence Nightingale Hastanesi"ne kaldırıldı. Yapılan ilk tetkiklerde Küçükali"nin aşırı yorgunluğa bağlı olarak tansiyonunun düştüğü ve bu nedenle fenalaştığı belirtildi. Başkan"ın durumunun iyi olduğu ve geceyi hastanede geçireceği bildirildi.


Küçükali"ye müdahale edilirken Cumhurbaşkanı Gül de durumu hakkında bilgi aldı. Gül daha sonra yaptığı konuşmada “Kızılay nasıl herkesin zor anında yanına oluyorsa öyle bir an geliyor ki Kızılay Başkanı"nın derdine de Kızılaycılar koşuyor. Bu başkanın ve ekibinin ne kadar çok çalıştığını ve yorulduğunu gösteriyor. Kendisine acil şifalar diliyorum” dedi.

Hastaneden telefon etti

Resepsiyon sürerken Küçükali saat 22.00 sıralarında hastaneden Dolmabahçe Sarayı"na telefonla bağlandı. Kısa bir konuşma yapan Küçükali “Tansiyon düşüklüğüne bağlı olarak ufak bir rahatsızlık geçirdim. Keyfinizi kaçırdığım için üzgünüm. Şimdi iyiyim ve dinleniyorum. Kızılay"ın daha güzel günlerinde yine birlikte olmak dileğiyle” dedi. Kızılay yetkilileri, Küçükali"nin 140"ıncı kuruluş yıldönümü törenleri için günlerce dinlenmeden çalıştığını, davet edilen 57 ülkenin Kızılay başkanlarıyla ilgilendiğini belirterek çok yorulduğunu söylediler.