Kızının eğitimine çok önem verdiğini belirten baba Uzun, kızının rahat bir şekilde okula gidebilmesi için topladığı mavi kapaklarla akülü araba alacağını söyledi.

Erciş'in Gölağzı Mahahlesi'nde oturan 19 yıllık evli ve 3 çocuk sahibi Mahmut Uzun'un Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 5'inci sınıfında okuyan kızı İlim, erken doğumdan sonra geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle yürüyemedi. Baba Uzun, kızının tedavisi için büyük mücadele verirken, maddi sıkıntılar nedeniyle tedavi masraflarının karşılanması için oturduğu evini de satmak zorunda kaldı. Ancak kızlarının yürümesini sağlayamayan aile, şimdi kızları İlim'e akülü araba alabilmek için mavi kapak topluyor.

Baba Mahmut Uzun, kızının yaşam sevincini kaybetmediğini belirterek, "Kızımı tedavi ettirebilmek için bütün imkanlarımı zorladım. Fakat bir türlü tedavisi yapılamadı. Kızım şu an 11 yaşında ve okula gidiyor. Kızımın eğitimli olması çok önemli ve kızımın eğitiminin aksamaması için her gün bir kilometrelik okul yolunda birlikte gidiyoruz. Biz de şimdi mavi kapak toplayarak kızıma akülü araba almak için çalışıyoruz. Sadece biz değil bütün tanıdık ve akrabalar bize destek oluyor" dedi.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR

Yaşam sevincini kaybetmeyen ve okulda da çok sevilen ve başarılı bir öğrenci olan İlim Uzun ise, babasının kendisini her gün okula götürüp getirirken zorlandığını ve yorulduğunu söyledi. Okulunu çok sevdiğini belirten ve ilerde de çocuk doktoru olmak istediğini söyleyen İlim Uzun, "Benim babamı yormadan okula rahat gidip gelebilmem için akülü araba almayı çok istiyorum. Babamın çok yorulduğunu fark ediyorum. Umarım çok sayıda mavi kapak toplayıp bu isteğimi gerçekleştirirm" diye konuştu.