Gündüz Aktan'ın kızı Nazan Aktan, cenaze namazı sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan'ın arasında saf tuttu.

Tedavi gördüğü Akay Hastanesi'nde vefat eden MHP İstanbul Milletvekili, emekli büyükelçi Gündüz Aktan'ın Dışişleri Bakanlığı'nda tören düzenledi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da katıldığı törende, ailesinin yanı sıra dışişleri mensupları da hazır bulundu.Törende Aktan'ın özgeçmişi okundu.Saygı duruşunun ardından Aktan'ın yakın arkadaşı Yaşar Yakış konuşma yaptı.

-YAKIN ARKADAŞI YAŞAR YAKIŞ-

Gündüz Aktan ile arkdaşlıklarının 50 yılı olduğunu ifade eden Yakış,"Görevlerimiz sırasında sık sık biraraya gelirdik.Bu görüşmelerde felsefi tartışmalar yapardık.Bakanlıkta Gündüz'ün verdiği hizmet her zaman hayırla anılması gereken bir hizmettir.Gündüz prensiplerine çok bağlıydı.Hastalığına tanı konulduktan sonra kızı Nazan 'Yaşar amcaya haber verelim' dediği zaman 'şimdi Yaşar'ı rahatsız etmeyelim' diyerek kimsenin kapısını çalma ihtiyacı hissetmemek için kendi tedavisini tehlikeye sokmuştur.Onun boşluğunu her zaman hissedeceğiz. Türkiye çok büyük bir bilim adamını, diplomatını ve filozofunu kaybetti."

Dışişleri Bakanı Ali Babacan ise törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Türkiye değerli bir diplomasi, siyaset ve düşünce insanını yitirmenin acısını yaşıyor.Aktan, Dışişleri Bakanlığı'nın bir üyesi olarak yüreğimizde kalıcı bir yer edinmiştir.Düşünceleri ile iz bırakmıştır.İyi bir diplomat, iyi bir aydın, iyi bir siyasetçi olarak yaptığı her işte başarılı olmuştur.Aktan, gazetesindeki köşe yazarlığından ayrılırken yazdığı köşe yasızında 'çok uzağa gitmeyeceğim için allahasmarladık demiyorum demiştir.Aktan fiziken yakınımızda olmasada anıları ile aramızda yaşayacaktır."

Konuşmaların ardından törene katılanlar Aktan ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

CENAZE NAMAZINDA KIZI SAF TUTTU

Vefat eden MHP İstanbul Milletvekili, emekli büyükelçi Gündüz Aktan için Dışişleri Bakanlığı ve TBMM'de düzenlenen törenlerin ardından Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kalındı.

Cenaze namazı siyasetin önemli isimlerini Kocatepe Camii'nde buluşturdu.Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, kuvvet komutanları, bazı milletvekilleri ve yakınları ile Dışişleri Bakanlığı mensupları katıldı.

Cenaze töreninde Gündüz Aktan'ın kızı Nazan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan'ın arasında saf tuttu.Törende Bahçeli ile Erdoğan yan yana saf tutarken, Erdoğan ile Baykal soğuk bir şekilde tokalaştı.