İzmir'in Aliağa ilçesinde 13 Eylül 2013'te annelerini öldüren kız kardeşlerin yargılandığı dava karara bağlanmıştı. Ş. 20, B. 10 yıl hapis cezası verilmişti. O kız kardeşler Yargıtay'a gitti.İzmir'in Aliağa ilçesinde, anneleri Gülseren Süngü'yü öldürmek suçundan hapis cezasına çarptırılan kız kardeşler Yargıtay'a gitti.İzmir'in Aliağa İlçesinde, 39 yaşındaki anneleri Gülseren Süngü'yü elektroşok cihazıyla bayıltıp 24 kere bıçaklayarak öldürmekle suçlanan kız kardeşler, mahkeme tarafından verilen cezayı çok buldu. Yapılan son duruşmada 19 yaşındaki Ş.P. 20 yıl, kız kardeşi B.P. 10 yıl hapse mahkum edildi.Kızı Gülseren Süngü'yü öldüren torunlarından şikayetçi olan Kasım Süngü'nün avukatı Kemal Gümüşkaşık da, kız kardeşlere az ceza verilmesi nedeniyle Yargıtay'a başvurduklarını belirtti. Anne katili kız kardeşlerle ilgili son sözü Yargıtay söyleyecek.


"KARDEŞİMİ KORUMAK İÇİN YAPTIM"

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada son savunmasını yapan 19 yaşındaki abla Şeyda P., "Ben kardeşimi korumak için yaptım. Bize annemden başka kimse bakmazdı eğitimimiz için yanında kalıyorduk. Onu öldürme gibi bir kastımız olamaz. Ama kardeşimi koruduğum sırada olaylar bu şekilde yaşandı. Olayların bu noktaya geleceğini düşünemedim" dedi.

"KORKUDAN NE YAPTIĞIMI BİLMİYORUM"

Ablasından sonra son söz verilen B.P. ise, korkuyla ne yaptığını bilmediğini belirterek şunları söyledi: Ablama katılıyorum. Annem mutfaktan bıçak alıp bize saldırınca, öldüreceğini düşündük. Kendimizi savunmak istedik. Ben de olayların bu noktaya geleceğini düşünmedim."

KIZ KARDEŞLERİN AVUKATI CEZAYI ÇOK BULDU

Sanık kız kardeşleri savunan ve cezayı çok bulan avukat Hakan Turan da sözlerini şöyle sürdürdü: "Duruşmada, olayın meşru müdafaa sınırları içerisinde işlenmiş olmasından dolayı kast yokluğu nedeniyle müvekkillerimin beraatlarını talep ettim. Aksi durumda ağır tahrik hükümlerinin uygulanarak en az ceza verilmesini, Yargıtay sürecini göz önünde bulundurup serbest bırakılmalarını heyetten talep ettim. Mahkeme heyeti, tahrik indirimi uyguladı ancak, cezayı alt sınırdan değil üst sınırdan verdi. Abla Şeyda P. için 15 yıl, kız kardeş için 7,5 yıl ceza bekliyorduk. Oysa mahkeme heyeti cezayı üst sınırdan başlatıp ablaya 20 yıl, kız kardeşe 10 yıl hapis cezası verdi. Ayrıca, Yargıtay süreci içinde tahliye talebimizi kabul etmedi. Tüm bu gerekçeler nedeniyle kararın bozulması için Yargıtay'a başvurduk."

CEZAYI AZ BULAN DEDE YARGITAY'A BAŞVURDU

Kızları tarafından öldürülen Gülseren Süngü'nin babası Kasım Süngü, yapılan son duruşmada torunlarına verilen cezayı az buldu. Yapılan son duruşmaya oğlu Mehmet Süngü ile birlikte katılan Kasım Süngü, "Bunların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum" dedi. Mahkemenin kararını açıklamasından sonra Süngü ailesinin avukatı Kemal Gümüşkaşık da şu açıklamayı yaptı: "Kız kardeşlerin annelerini planlı ve kasıtlı bir şekilde öldürdüklerini düşünüyoruz. Mahkeme heyeti tahrik indirimi uygulamıştır. Kız kardeşlere daha ağır ceza verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için Yargıtay'a başvurduk." Tarafların itirazını değerlendirecek olan Yargıtay, kız kardeşlerle ilgili son sözü söyleyecek.