Fatih Özçakmak Erzurum"da tekstil fabrikası aldı. Ev ev dolaşıp 450 YTL maaşla çalışacak 350 işçi aradı bulamadı, çareyi fabrikasını taşımakta buldu

Kız ister gibi eleman aradı bulamadı, fabrikayı taşıdı

Erzurum"da kalifiye eleman bulamadığı için tam kapasiteyle üretim yapamayan Özçakmak Tekstil Fabrikası, çareyi İstanbul"da yatırım yapmakta buldu. Fabrikanın İşletme Müdürü Fatih Özçakmak, 20 bin metrekarelik alana kurulu fabrikada 350 işçi çalıştırma kapasitesine sahip olduklarını, ancak eleman sıkıntısı nedeniyle 85 kişiyle üretim yapmak durumunda kaldıklarını söyledi.

Özçakmak, fabrikada yeni işe başlayacak işçilere 450 YTL maaş verdiklerini, yemek ve servis masraflarını da karşıladıklarını, buna rağmen işsiz vatandaşlara, fabrikalarında çalışmanın cazip gelmediğini dile getirdi.

Ürünlerini Avrupa"ya ihraç ettiklerini kaydeden Özçakmak, “Birçok fırsatı, eleman sıkıntısı nedeniyle kaçırdık. Kız ister gibi evleri tek tek dolaşarak eleman aradık, bulamadık” diye konuştu. Açtıkları konfeksiyon ürünleri imalatı kursuna 50 kişinin kayıt yaptırdığını ifade eden Özçakmak, “İşsiz vatandaşa iş beğendiremiyoruz” dedi.

HERKES MASABAŞI İŞİ İSTİYOR

Fatih Özçakmak “Yeşil kartlılara yapılan yardımlar insanları tembelliğe sevk ediyor. Bir kısmı da bedenen çalışmak istemiyor. Daha çok masabaşı iş beklentisindeler” diye konuştu