Habertürk'te Saba Tümer'in programına konuk olan oyuncu Salih Kalyon, Aysun Kayacı'nın geçen yıl çok tartışılan bir söylemine destek verdi.

Aysun Kayacı, 'Haydi Gel Bizimle Ol' programında "Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi?" demiş ve uzun süren tartışma ortamları oluşmuştu.

Salih Kalyon, Kayacı'nın bu sözünün çok doğru olduğunu vurgulayarak "Sevgili kız kardeşimiz bir laf etti, 'Çobanla benim oyum bir mi?' dedi, tefe koydular kızı. Doğru söyledi. Bak ne diyor, İslam dininde; 'Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?' Bunlar ne anlıyorlar bundan? Bilen demek ki bilmeyenle aynı değil" diye konuştu.

Bilen insanın oy verirken kime oy verdiğini düşüneceğini ifade eden Kalyon, Kayacı ile aynı fikirde olduğunu vurgulayarak "Cahil bir adam, bir cami hocasının lafından dışına çıkmamış, bilime inanmayan, bir gariban, ona şeyhi ya da şıhı ya da bir tarikat reisi diyor ki 'Sen şu partiye oy vereceksin' diyor. Şimdi onunla, kendi iradesiyle, kendi düşüncesiyle oy veren insan bir olur mu? Bunu Peygamberimiz söylüyor, ben söylemiyorum ki! Bilenle bilmeyen bir değil" açıklamasını yaptı.

O ZAMAN NİYE ÇIKIP SÖYLEMEDİNİZ?

Salih Kalyon'un bu açıklamasından sonra Saba Tümer, bu fikirlerini neden daha önce söylemediğini sordu. Kalyon da magazincilerin kendilerine mikrofon tuttuklarında bambaşka sorular sorduklarını belirterek "Söyledim fikrimi ama televizyona çıkıp değil, çevreme söyledim. Bir de magazin basınımız gelip sormuyor ki 'Ne diyorsunuz?' diye. Çok daha böyle toplumu, sudan sebepler, fındık kabuğunu doldurmayan şeyler, halkı oyalamaca olduğu için, böyle bir soru soran da olmadı. Ben de sorulmadan fikrimi söylemek istemedim. Ama tavrım bu, her yerde de söylüyorum" dedi.