Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı'nın Güroymak'a `Norşin' demesini eleştirdi

MHP lideri Cumhurbaşkanı Gül"ün Güroymak"a Norşin demesine kızdı ve “İstanbul tabelasını değiştirip Konstantinopolis mi yazacaksınız” dedi. Bahçeli, Erdoğan"a da “Bir bölen olarak tarihe geçme. Doğduğun Güneysu"ya, Potamya dedirtme” diye seslendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Antalya il kongresinde yaptığı konuşmada yine hükümetin Kürt açılımına ağır sözlerle yüklendi. Bahçeli, Türkiye"nin Kürt açılımıyla, "demokratikleşme"adı altında başka türlü bir yöne doğru sürüklendiğini ileri süren Bahçeli şöyle konuştu:

FELAKETE GİDİYORUZ: Ayrışma, çatışma ve bu süreçlerin doğal sonucu olarak bölünme senaryoları Türkiye"de uygulanmaya konmak isteniyor. AKP"nin Kürt açılımı Türkiye"yi felakete sürükleyecek. Kürt açılımı acaba bir bölücü terör sorunu mudur? Demokratikleşme ve hakların verilmesi oyunu mudur? Veya Türkiye üzerinde üstü örtülü olan değişik senaryoların uygulama aracı mıdır? Bunu çok iyi algılamak zorundayız.

KONSTANTİNOPOLİS: Sayın Cumhurbaşkanı Bitlis"te tahmin ediyorum önce Muş"a indi. Muş"la Bitlis arasında, 1987 yılında üç-beş köyün birleştirilmesiyle ilçe yapıldığı, adına da Güroymak dendiği ilçede halkın yanına varıyor ve eski adıyla "Norşin" olarak selamlıyor. Türkiye Cumhuriyeti"nin Cumhurbaşkanı daha demokratik açılım olmadan, PKK taleplerine Güroymak"ta cevap veriyor. Karayoluyla İstanbul"a giderken Gebze"yi geçtikten sonra İstanbul tabelasının yerine de "Konstantinopolis" mi yazacaksınız?

4 ADIMDAN OLUŞAN OYUN: Kürt açılımı üzerinden Türkiye üzerinde oynanan oyunlar 4 adımdan oluşuyor. Sürecin sonunda Suriye, İran"ı da içine alan Bağımsız Büyük Kürdistan kurulacak. Bunun lamı cimi yok. Gerçek budur ve gidişat bu yöne doğrudur. Kimse kimseyi kandırmasın.

İHANETİN TARİHİ: Öcalan"ın silahla yapamadığını Sayın Başbakan demokratik açılımla yapmak için yola düşmüştür. Şimdiki yol ortağı gelecekte de koalisyon ortağı olacak DTP"dir. Sayın Başbakan İmralı ve Kandil"in ipine sarılmıştır. Ayrılma bölünmeden dem vuranların çözümü, "tarihi fırsat" adı altında ihanetin tarihi olacaktır.

POTAMYA: Vazgeç bu Avrupa sevdasından, vazgeç bu PKK yandaşlığına soyunmaktan, vazgeç etnik bölünmeye çanak tutmaktan. Cenabı Allah bu millete hizmet için önemli bir fırsat verdi, yolundan sapma. "Bir bölen" olarak tarihe geçmene izin verme. Doğduğun Güneysu"ya, Potamya dedirtme.

Öymen: Kayseri"ye Kayzer mi diyeceğiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün Bitlis"te, Göroymak ilçesinden “Norşin” diye bahsetmesine CHP"den tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, şöyle konuştu: “Dünyanın çeşitli ülkelerinde hüküm sürmüş kavimlerin koyduğu eski isimler vardır. Bu tarihte böyledir. Ama şu ya da bu gruba sempatik gözükmek için bir tavır sergilerseniz, bunun sonu nerede biter? Bu tavır, İstanbul"a "Konstantin" demeye kadar gider. O zaman Ankara"ya "Angora" mı? diyeceğiz? Sayın Cumhurbaşkanı memleketi Kayseri"ye eski adıyla "Kayzer" diyor mu?” - vatan