Erdoğan maaş düzenlemesi isteyen AKP"lilere “CHP"liler imzalarsa olur” dedi. Baykal CHP"lilere “Kesinlikle tek kişi bile imza atmayacak” deyince düzenlemeden vazgeçildi 

Milletvekili maaşlarına büyük artış getirecek düzenlemenin Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı"na eklenmesinde geri adım atılıyor. Ancak milletvekillerinin “kıyak” ısrarından vazgeçmediği, düzenlemenin, kamuoyunda tartışma yaratan Sosyal Güvenlik Tasarısı yerine bir başka yasa tasarısına konulacağı belirtiliyor.

Milletvekillerinin maaşlarını değiştirecek düzenlemedeki ısrarları nedeniyle haftalardır alt komisyondan çıkamayan tasarının bugün Plan ve Bütçe Komisyonu"na gelebileceği belirtiliyor. İddialara göre, “kıyak” düzenleme için Başbakan"a giden milletvekillerine Erdoğan, “CHP"liler imzalarsa imzalayın” dedi.

Baykal"a durumu anlatan CHP"li vekillere ise Baykal"ın, “Kesinlikle tek kişi bile imza atmayacak. Böyle bir düzenlemede isminiz geçmeyecek” dediği ileri sürüldü. Böylece AKP"liler de düzenleme talebinden vazgeçmek zorunda kaldı.

Sosyal Güvenlik Reformu yasa tasarısının Alt Komisyon"daki çalışmaları haftalar önce bitmiş olmasına rağmen, komisyon üyesi vekillerin, tasarıya emekli milletvekili ve emekli olmuş ama yeniden seçilmiş milletvekili maaşlarını artıracak bir düzenleme koyma ısrarı nedeniyle tıkanmıştı. Raporu böyle bir düzenleme koydurmak istemeyen Komisyon Başkanı Zekai Özcan istifa resti çekmişti.