MOSKOVA"da düzenlenecek 2009 Euorovision şarkı yarışmasında Türkiye"yi temsil edecek olan Hadise"nin "Düm Tek Tek" şarkısının yeni klibi tartışma konusu oldu. Klibin "çok erotik" bulunduğu ve Hadise"nin mini şortlu, mayolu ve derin yırtmaçlı kıyafetler giymesi nedeniyle reddedildiği iddialarını hem TRT yönetimi hem de şarkıcının menajeri Süheyl Atay reddetti.

Bir klip reddedildi

"Amacımız birinciliği yakalamak ve bu yüzden de titiz çalışıyoruz" diyen ve 42 ülkede yayınlanacak klibin mükemmel olması gerektiğini savunan TRT yetkilileri, şunları söyledi: "Hadise"nin kliplerinden sadece bir tanesini reddettik. Mükemmele ulaşmak için gerekirse 40"ını da reddederiz. Giydiği kıyafet klibin reddedilişinde kesinlikle etkili olmamıştır. Hadise"nin kıyafetine karışılması kesinlikle söz konusu değildir."

Üç klip var

Hadise"nin menajeri Süheyl Atay ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bizim TRT ile aramızda bir anlaşma var. Bu sözleşme gereği biz üç klip versiyonu çektik ve kendilerine teslim ettik. Şu an internette yayınlanan görüntüler, TRT kurumunun onayına sunulan klip versiyonlarından sadece bir tanesidir. Gerek görüntü kalitesi gerekse planlar profesyonelce bakıldığında son halini yansıtmamaktadır. TRT yetkilileri, ne kıyafetleri açık bulduklarını söylediler ne de "klibi yeniden montajlayın" gibi bir istekte bulundular. TRT kurumunun bugüne kadar olduğu gibi sanatçının sanatsal üretkenliğini kısıtlayıcı herhangi bir tavır ve yaptırımı olmamıştır."

Hürriyet