Yazar Turgut Özakman, CHP lideri Baykal'ın 'Aşık Veysel"in kıyafeti iyi olmadığı için Çankaya"ya gidip Atatürk"ü göremediği' iddilarını böyle yalanladı. İşin aslı şöyle:

'Çılgın Türk' Özakman 1940'lı yılların Ankarası'nı anlattı

Yazar Turgut Özakman, Atatürk"ün manevi kızı ve Türkiye"nin ilk kadın havacısı Sabiha Gökçen"in kocasının bitten öldüğünü söyledi.

Atatürk"ün Ankara"ya gelişinin 89. yılı dolayısıyla Abidinpaşa Köşkü"nde Ankara Kulübü Derneği tarafından düzenlenen “Atatürk ve Ankara” adlı söyleşide Özakman 1940"lı yılların Ankara"sını anlattı: “Ekmek karneyle alınıyordu, gece sokaklar karartılıyordu. Ama o dönem, küçük bütçeyle dünyadan kredi almaksızın cumhuriyet kendi yağıyla kavruluyordu. Şimdi, sanki biz savaş görmemiş ülkeyiz gibi bir tarafların, "ekmeği karneyle aldık" diye zulüm devrinden geçilmiş gibi göstermesine şaşırıyorum.”

Hiçbir kentin Ankara kadar çabuk uyanıp, liderine sahip çıkmadığını belirten Özakman, “Ankara, başkent olmayı anasının ak sütü gibi hak ediyor” dedi. Özakman, o dönemlerde “Aşık Veysel"in kıyafeti iyi olmadığı için Çankaya"ya gidip Atatürk"ü göremediği” biçimindeki iddiaların doğru olmadığını belirterek şunları söyledi: “O dönemde sahiden belli caddelerden geçilemezdi. O zamanlar şehre sadece trenle gelinebilirdi. Gelenler Karacabey Hamamı"na sokulurdu. Bazılarının üzerinden bir sürü bit çıkardı. Temizlendikten sonra şehre gönderilirdi. Sabiha Gökçen"in kocası bitten öldü. Biz ne kadar temiz olsak da okuldan döndüğümüzde mutlaka üzerimize birkaç bit yapışmış olurdu. O caddelerden doğrudan geçilememesinin nedeni buydu.”

Vatan