Reformistlerin adayı Musavi'nin her mitinge eşi Zehra'yı getirip konuşma yaptırması ve kadınlar ve gençlerin kalbini kazanması üzerine yarış kızıştı, Ahmedinecad eşini ilk kez bir mitinge getirdi.

İran'da 12 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde reformistlerin adayı olan Hüseyin Musavi, seçim kampanyasında İran'da hiç görülmemiş bir uygulamaya gitti ve eşlerini kameraların karşısına çok nadir çıkaran siyasetçilerin aksine, eşi Zehra Rahnavard'ı her mitingde kendisinden önce konuşması için kürsüye çıkardı.

AHMEDİNECAD DA OY AVINDA

Musavi, mitinglerde kadın ve öğrenci haklarından bahsedip oy toplamaya başlayınca Ahmedinecad da bundan geri durmadı ve yıllardan beri basının karşısına çok nadir çıkardığı eşi Pervin'i ilk kez Tahran'daki mitinge yanında getirdi. Musavi gibi eşini mikrofonlara çıkarıp konuşturmasa da Ahmedinecad'ın bu hamlesi, İran'da yarışın ilk kez erkek adaylar kadar First Lady'ler arasında da geçeceğini göstermiş oldu. Zehra Hanım ülkenin ilk göz önündeki First Lady'si olacağı sözünü veriyor. Ahmedinecad'ın eşi ise hiçbir yurt dışı gezisinde kocasına eşlik etmedi. International Herald Tribune gazetesinin "Bu seçimlerde asıl onun yıldızı parladı" yorumunu yaptığı Zehra, İslam Devrimi'nden sonra bir üniversitenin rektörlüğüne getirilen ilk kadın oldu. 1998-2006 arasında Cumhurbaşkanı Hatemi'ye, siyasi danışmanlık da yaptı. Tahran Üniversitesi'nde sanat okuyan, sonra da İslami Azad Üniversitesi'nde siyaset bilimi yüksek lisansı yapan First Lady adayı, bugüne kadar 15 kitap yazdı. İnsan ve kadın hakları ile ilgili çalışmalarıyla tanınıyor ve 3 kız çocuğu annesi.