Kıvanç Tatlıtuğ'a çörek sattırdılar... 'Kuzey-Güney' dizisiyle meşhur olan 'Makara' adlı çörekleri satan bir firma, yakışıklı oyuncunun fotoğrafını kullanıyor

Akşam gazetesinin haberine göre Kıvanç Tatlıtuğ'un 'Kuzey-Güney' dizisinde sattığı 'Makara' adlı çörekler, uyanık girişimcilere ekmek kapısı oldu... İskenderun'da bir firma çöreğin aynısından imal ederek bir alışveriş merkezinde stant açtı. Firma, standa, Kıvanç Tatlıtuğ'un 'Makara' satarken çekilmiş fotoğrafını da koyarak müşterilerin ilgisini çekmeyi başardı.

YAPIMCI ŞİRKET KURMUŞTU

'Karakterlerimiz üzerinden izinsiz olarak ticaret yapanlar oldu. Kuzey-Güney dizisindeki ailenin fırınında yaptığı 'makara çöreği' yoğun ilgi çekiyordu. Birileri bizden önce davranıp ticarileştirmesin diye şirket kurduk ve makarayı koruma altına aldık' diyen dizinin yapımcısı Kerem Çatay'ın, uyanık girişimciye nasıl bir tepki göstereceği merak konusu oldu.

MAKARA NEDİR?

Makara, Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti'nde oldukça popüler olan dışı çıtır, içi yumuşacık bir tatlı. Mayalı hamurların tarçın veya farklı aromalı şekerlere bulanıp bir rulo etrafına sarılarak pişirilmesiyle yapılıyor.