Beşiktaş Belediyesi tarafından Akatlar Kültür Merkezi'nden düzenlenen 'Ustalara Saygı' gecesi önceki akşam gazeteci, yazar ve spor spikeri Halit Kıvanç için yapıldı. Gece, Nebil Özgentürk'ün hazırladığı belgesel ile başladı. Etkinliğe, aralarında Aydın Boysan, Türkan Şoray, Müjdat Gezen, Sunay Akın, Uğur Dündar ve Ali Kırca'nın da bulunduğu pek çok ünlü isim katıldı. Gecede Ali-Aysun Kocatepe çifti ile Rıza Silahlıpoda; hem Kıvanç'la ilgili anılarını anlattı hem de onun sevdiği şarkıları seslendirdi.

SUNAY AKIN'DAN SÜRPRİZ!

Gecenin süprizi ise Sunay Akın'ın yanında getirdiği futbol topuydu. Konuklara topun önemini anlatan Akın, "Bu topu; Oyuncak Müzesi'nden aldım. 1958 yılında Pele'nin imzaladığı bu top; çok değerlidir" diyerek; sahneye Müjdat Gezen ve Uğur Dündar'ı davet etti. Hakem olan Sunay Akın; Gezen ve Dündar'a maç yaptırırken, Halit Kıvanç da maçı anlattı.

EY HALİT GENÇLİĞİNİN KIYMETİNİ BİL!

Gecenin konuşmacılarından Aydın Boysan "Ben lisedeyken, o ortaokuldaydı. Ey Halit, gençliğinin kıymetini bil" sözleriyle herkesi güldürdü.

ŞORAY: KARİZMATİK

Etkinlikte konuşan Türkan Şoray ise sözlerine "Halit Bey karizmatik, yakışıklı ve tatlı dilli bir insandır" diye başlayınca Halit Kıvanç da "Karıcığım, Kusura bakma! Herkesin beğendiği Türkan Sultan böyle diyorsa; millet de 'Vay ne adammış' der" dedi. Gecenin sonunda ünlüler 'Samanyolu' şarkısını seslendirdi.