Milli eğitim bakanlığından onaylı iki kitabı olan 'Aslımca' ve 'Hayatın Aslı' isimli gerçek hayat hikayelerinden oluşan kitaplarının satışından elde ettiği tüm geliri talepler doğrultusunda ilçedeki özellikle köy okullarının ihtiyaçlarının giderilmesinde kullandığını belirten genç yazar "Kitaplarımın satışının artması okullarımızın taleplerini karşılamamda da önemli rol oynuyor. Özellikle köy okullarımızın talepleri doğrultusunda elimden geleni yapıyorum. Bu kez Bozdoğan'a bağlı Amasya köyümüzün taşımalı ilköğretim okulu olan Üzeyir Emre İlköğretim Okulunun bazı ihtiyaçlarını karşıladık" dedi.

“NAZİLLİ'DE DOĞDU”

Nazilli'de doğup büyüyen ve üniversiteden mezun olduktan sonra yaşanmış hikayelerden oluşan 2 kitap yazan Genç Yazar Aslı Gencer Tunçyürek, kitaplarının satışından elde ettiği geliri eğitime harcıyor. 2 yıl önce ilk kitabı olan 'Aslımca', ardından da geçtiğimiz aylarda 2. kitabı Hayatın Aslı'nı kaleme alan genç yazar, Nazilli'deki okullara destek olmasının yanı sıra öğrencilere de burs vererek örnek oldu. Her iki kitabı da Milli eğitim Bakanlığınca onaylanarak ilköğretim 2. kademe ve liselere giren genç yazar; "Lise yıllarından bu yana kaleme aldığım ve ömrüm dediğim gerçek hayat hikayeleri ile oluşan kitaplarımın gelirini maddi sıkıntılar içerisinde olan öğrenciler ve destek bekleyen okullara harcadığım için çok mutluyum” dedi.

“3. KİTABININ GELİRİNİDE EĞİTİME HARCAYACAK”

İlçe merkezi başta olmak üzere kısa süre önce başlattığı okullara yardım kampanyasında son olarak Bozdoğan Amasya Köyü Üzeyir Emre İlköğretim okulundan kendisine gelen yardım talebini değerlendirdiğini ifade eden Tunçyürek; “Bu okulumuzun spor faaliyetlerinde kullanılmak üzere top ve diğer ihtiyaçları ile birlikte yazıcı ihtiyacını da karşıladık. Elimden geldiğince talepleri karşılamaya çalışıyorum. Bazen de cebimden para harcadığım da oluyor. Ama inanın insan huzur doluyor. En kısa zamanda üçüncü kitabımı da yazarak ömrümün sonuna kadar okullara destek olmaya devam edeceğim” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg