Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri 1. Dağ Komando Tugayı’nda ’Kürtçe marş eşliğinde halay çekilmesi’ olayıyla ilgili olarak hem askeri hem de idari tahkikat başlatıldığını bildirdi.

Vali Orhan Düzgün, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ’’Acemiliklerini tamamlayan erlerin, dağıtımları öncesinde serbest saatlerinde Kürtçe şarkı ve türküler eşliğinde halay çektiklerini gösteren videolar, sosyal medyaya yansıdı. Konuyla ilgili Tugay Komutanlığımız kendi içerisinde askeri idari tahkikat başlattı. Ayrıca marşların içerisindeki sözlerle, ifadelerle ilgili herhangi bir suç unsuru olup olmadığı konusunda da gerekli inceleme yapılmak üzere dün sabah Kayseri Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. O bakımdan herhangi bir cezai işlemle ilgili olarak suç unsuru olup olmadığına adli tahkikat sonucu karar verilecek’’ dedi.

Tugay Komutanlığı içerisinde idari tahkikat başlatıldığını, ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığının da cezai açıdan adli tahkikat başlattığını tekrarlayan Vali Düzgün, ’’Her iki tahkikat da başlatıldı. Hem idari hem de adli tahkikat. Oradaki askerler, Kayseri’deki acemiliklerini tamamlayıp dağıtımı yapılan erler’’ diye konuştu.