Askere gitmemek için sahte çürük raporu aldığı ileri sürülen YARSAV Başkanı Eminağaoğlu 'sağlam' çıktı. GATA, yeniden muayene olan Eminağaoğlu için 11 Eylül'de 'askerlik yapmasına engel olacak sağlık sorunu yok' şeklinde rapor verdi.


Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun askere gitmemek için 'sahte çürük raporu' aldığını GATA raporu da doğruladı. 1988 yılında sağlık raporu alırken, 1984'te geçirdiği bir ameliyatın raporunda tahrifat yaparak askeri heyeti yanılttığı ortaya çıkan Eminağaoğlu, GATA'da yeniden muayene oldu. GATA, 11 Eylül 2008 tarihinde verdiği raporda, “Eminağaoğlu'nun askerlik görevini yapmasına engel teşkil edecek harhangi bir sağlık sorunu tespit edilemedi” dedi.
15 GÜNDE ÇÜRÜĞE ÇIKTI

Yeni Şafak 21 Temmuz 2008'deki manşet haberiyle Eminağaoğlu'nun sahte çürük raporu alarak askere gitmediğini ortaya çıkarmıştı. Eminağaoğlu'nun 1988'de askeri heyete 3 yıl önce geçirdiği ameliyat raporunu yeniymiş gibi sunduğu ameliyattan sonra hastanede yattığı süreyi belgede tahrifat yaparak, 20 gün yerine '4 yıl' gösterdiği, çürük raporu veren askeri hastanenin ise 15 gün önce 'sağlam' raporu verdiği anlaşılmıştı.

Haberler üzerine ciddi sağlık sorunları olduğunu açıklayan Eminağaoğlu geçtiğimiz eylül ayında yeniden GATA'da muayene oldu. GATA'nın hazırladığı raporda Eminağaoğlu'nun askerlik yapmasını engelleyecek hiçbir hastalık bulgusunun tespit edilemediği belirtildi. 11 Eylül 2008 tarihli rapora göre kan tahlilleri, abdominal bilgisayarlı tomografi ve radyoloji tetkiklerinde Eminağaoğlu'nun 1988'de aldığı çürük raporundaki hastalıklara dair hiçbir belirtiye rastlanmadı.

MSB, DEMİRTAŞ GİBİ ASKERE ALACAK MI?

GATA'nın roporundan sonra Milli Savunma Bakanlığı'nın Eminağaoğlu'nu silah altına alıp almayacağı merak konusu oldu. Eski Devlet Bakanı Bahattin Şeker, sahte belge ile kendisini yurt dışında göstermiş ve 1988 tarihinde bedelli olarak askerlik yapmıştı. Bu olay ortaya çıkması üzerine Şeker, apar topar silah altına alınmış tam 8 yıl sonra askerliğe gitmişti. Nurettin Demirtaş'ın da DTP Genel Başkanı seçildikten sonra sahte çürük raporu aldığı ortaya çıkmıştı. Gözaltına alınan Demirtaş, halen Tokat'ta uzun dönem askerlik yapıyor. MSB'nin Şeker ile Demirtaş konusunda gösterdiği hassasiyeti Eminağaoğlu konusunda gösterip göstermeyeceği merak ediliyor.


Doktor da 'rapor sahte' dedi

Yeni Şafak 21 Ağustos'taki manşetiyle Eminağaoğlu'nun sahte çürük raporuyla askere gitmediğini duyurdu. Haber üzerine çürük raporunda imzası bulunan doktorlardan emekli Albay Osman Artuç, raporun üzerinde düşülen notların kendisine ait olmadığını, sonradan eklendiğini söylemişti. Raporda imzası bulunan diğer tabip Bekir Erol da 'Sağlam verdiğim kişiden ben rapor istemem. Belgelerdeki el yazıları karşılaştırıldığında o yazının bana ait olmadığı belli olur” demişti.


Organları sağlam

GATA Radoloji Bölümü'nce hazırlanan tomografi raporunda “Eminağaoğlu'na damardan ve ağızdan verilen radyo-opak maddeden sonra yapılan görüntülemede; karın bölgesinde bulunan organların hepsinin normal olduğu, bağırsaklarında yapışıklığa dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı, karın bölgesinde hastalık belirtisinin olmadığı” anlaşıldı. Savcının karın içindeki lenf bezlerinin de normal durumda olduğu tespit edildi. Raporda çekilen ultrason neticesinde de aynı sonuca ulaşıldığı belirtildi.


Sahte raporla kendini savundu

Eminağaoğlu Yeni Şafak'ın askere gitmemek için sahte çürük raporu aldığını ortaya çıkarmasından sonra basın toplantısı düzenlemişti. “Ciddi rahatsızlıklarım var. Haberler maksatlı” diyen savcı, kedini sahte raporlarla savunmuştu.


Bakanlık rapora rağmen 'çürük' dedi

Milli Savunma Bakanlığı 16 Eylül'de yazılı açıklama yaparak 'GATA raporuna göre Eminağaoğlu'nun 'çürük' olduğunu' duyurmuştu. 11 Eylül tarihli 'sağlam' raporuna rağmen bakanlığın savcı için 'çürük' açıklaması yapması akıllarda soru işareti bıraktı. (Yenişafak)