Alınan bilgiye göre, Akdeniz ilçesi Adanaoğlu mahallesinde oturan Sertbaş Uçar (33), 1 yıl önce boşandığı eşi Alev Karakavuk ile arkadaşı İlhan Acar'ı (28) birkaç kez birlikte gördü.

İddia göre, kıskançlık krizine giren Serkan Uçar, yanına aldığı tabanca ile aynı mahallede ikamet eden İlhan Acar'ın Akdeniz Mahallesindeki evine gitti. Burada Sertbaş Uçar, İlhan Acar ve yakınları ile önce oturup konuşmaya başladı. Ardından yanında bulunan silahı çıkartan Uçar, silahını çıkartıp İlhan Acar, annesi Acibe Acar (53) ve kardeşi Mehmet Acar'a (27) kurşun yağdırdı. İlhan Acar olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan annesi Acibe Acar ve kardeşi Mehmet Acar, 112 Acil Servis ekiplerince Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Sertbaş Uçar, daha sonra motosikleti ile Adanalıoğlu Mahallesi ve Kulak Köyü arasında bulunan tarlada bulunan boşandığı eşi Alev Karakavuk'un yanına gidip kurşun yağdırdıktan sonra silahı başına ateş ederek ölmek istedi.

Alev Karakavuk olay yerinde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Sertbaş Uçar da, olay yerine çağrılan ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yolda kalbi durduğu bildirilen Uçar hastanede yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü. Uçar'ın tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Olay sonrasında ölen ve yaralanan şahısların yakınları sinir krizi geçirdiler.