Köy halkı, 'Füze önemli değil, kısır kalmak bizi korkutuyor' dedi. Uzmanlara göre, radar sistemi kısırlığa neden olmaz.
 
Füze radar projesinin Pirinçlik Üssü'ne, yerleştirileceği iddiaları köylüleri telaşlandırdı. Pirinçlik köyü sakinleri, "Radar sisteminin buraya kurulacağı gün gibi ortada.
 
Ama şu da bir gerçek ki, eğer burada kurulacağı kararı alınırsa elimizden bir şey gelmeyecek. Ancak sonuna kadar tepkimizi sürdüreceğiz.
 
Biz sadece hedef olmaktan korkuyoruz. Eski üs yüzünden zaten buradaki insanlar büyük sıkıntılar çekti. Bizi füze kalkanından ziyade geçmişte yaşanan kısırlık vakaları endişelendiriyor. Bizim asıl tedirginliğimiz bu. O dönemki tehlike neden şimdi nüksetmesin. Kısırlık tehlikesini istemiyoruz" dedi.
 
YARARLARI DA VAR
Eski üs döneminde radyasyon yüzünden kısır olan kişilerin varlığına dikkat çeken köylü vatandaşlardan Remzi Bahtiyar, "1988'de de füze rampaları vardı. O dönemde evlenenlerin çocuğu olmadı.
 
Bunun nedeni ise üssün yaydığı radyasyondu. Bu köyden birkaç genç ve bayanların da çocukları bu yüzden olmadı. Eski üssün ekonomik yararlarını da gördük ama istemiyoruz" şeklinde konuştu. Uzmanlar ise rampanın kısır yapma ihtimalinin hiç olmadığını açıkladı. takvim