İstanbul Özel Denge Veterinerlik gezici kısırlaştırma aracı Akbükte çalışma yapmak için Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı ile görüşerek sokak hayvanlarını kısırlaştırma işlemine başladı. Günde yaklaşık 30 adet ameliyat yapabileceklerini bildiren Veteriner Hekim Mustafa Atuk “Turne tipi çalışmalarımıza Çanakkale ve ilçelerinden başladık. Güzergâhımız olan bu bölümlerdeki şehir, ilçe ve beldelere uğrayarak ilgililerle görüşüp hizmetlerimizi veriyoruz. Bu çalışmalarımız Hayvan Haklarını Koruma yasası çerçevesinde ve Bakanlıktan izin ile gerçekleştirilmektedir. Başkan Sandalcı ile görüştük. Çalışmalarımız hakkında bilgi verdik. Bugün burada sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışmalarına başladık. Tüm masraf ve maliyetler Akbük Belediyesine ait. Halk ücret ödemiyor. Tüm canlıların en tabi hakkı olan yaşamak elbette ki sokak hayvanlarının da hakkıdır. Bu yaşam hakkını kontrollü ve sağlıklı biçimde sürdürebilmeleri için gerekenler yapılmalıdır. Bizim yapmakta olduğumuzda işte bu doğrultudadır” dedi.
Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı da, “Gezici veterinerlik hizmetleri veren arkadaşlar bugün bizleri ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Bizlerinde böyle bir hizmete ihtiyacı vardı. İmkânlarımız oranında bu hizmeti vermeye çalışacağız. Bugün sokak hayvanlarını kısırlaştırma işlemine başlanıldı. İlerde daha iyi imkânlarla sokak hayvanlarını koruma ve bakım altına alacağız. Her hizmet belediyemizin gelirleri oranında gerçekleşiyor. İmkânlarımızı en iyi şekilde değerlendirerek, hizmetin en kalitelisini vermeye çalışıyoruz. Bu hizmetin Belediyemize günlük maliyeti 2.000 TL+KDV dir. Vatandaşımız herhangi bir ücret ödemeden bu hizmeti almıştır” diye konuştu.
Hizmeti belediye anonsundan duyan vatandaşlar, evlerinde ve bahçelerinde besledikleri hayvanlarını alarak hizmet aracına geldiler. “Daha çok sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasına yönelik olması gereken bu çalışma, önceden planlanarak gerçekleştirilse idi daha yerinde bir çalışma olacağı kanaatindeyiz. Fakat hizmet hizmettir, yapılmıştır ve amacına ulaşmıştır. Sayın Belediye Başkanımız Sandalcı"ya teşekkür ediyoruz ” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler