Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın İl Özel İdaresi'nin 2012 yatırım programına alınan Kisir Göleti projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, gölet havzasında kalacak arazi sorununun çözümü için de arazi sahibiyle yeniden görüşüleceğini söyledi.
Demirezer, Kisir Osman Kuyusu mevkisinde yapılacak göletin Kisir'in yanı sıra Sayrakçı, Pamukçular ve Nalbantlar köyleri için de önemli olduğunu dile getirerek, ''Kisir Göleti çalışmaları, gölet havzası içinde kalacak arazi sorununun giderilmesi durumunda kısa sürede başlayacak'' dedi.
Bölgedeki seracılığın geliştiğine ve sulama ihtiyacına değinen Kaymakam Demirezer, şöyle konuştu:
''Yaz sezonunda yöre halkı sera ve tarlalarına ektikleri ürünlerini yer altı sularıyla sulama yapıyor. Yeraltından suyu çıkarmak için elektrik veya sıvı yakıt kullanılıyor. Bu da maliyetleri yükseltiyor. Kisir ve çevre köylerde, karpuz, mısır, domates yoğun yetiştiriliyor. Bu ürünlerin haftada iki üç kez sulanması gerekiyor. Kisir Göleti devreye girince sulama maliyeti oldukça düşecek. Maliyetlerinin düşmesiyle üretim de artacak.''
Demirezer, göletin hizmet vermesiyle yörede biber, patlıcan, fasulye gibi sebzelerin de ekilmeye başlayacağını kaydederek, ''Tüm bunlar gözönüne alındığında Kisir Göleti'nin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Gölet havzası içinde kalacak arazi sahibine bunları anlatacağız'' dedi.