Besin ve mineralle dolu bir besindir enginar. Diyet listesinde en başta yer alır. Faydaları öyle çoktur ki pazar tezgahlarında Karaciğer doktoru diye yazılır. Lif, mineral ve antioksidan açısından ne ararsanız var. Gelin kış mevsimini sancısız geçirmenizi sağlayan enginarın faydalarına bakalım.

Narin bir sebzedir enginar. Katmanlıdır ve benzersiz bir görünüme sahiptir. Akdeniz'e özgüdür. Bir tabağa fayda sağlamakla kalmaz, lezzet de katar. Besleyici güç sağlar.

Yağ oranının düşük olmasıyla bilinen enginar, vitamin ve antioksidanlar açısından zengindir. Magnezyum, fosfor ve potasyum ne ararsan içeriğinde yer alır. Yüksek lif içeriği sayesinde kış mevsiminde sancı nedir bilinmez.

Enginar, pişmiş bir fincan başına 90 kalori içerir. Doğru enginarı seçmek için canlı ve yeşil olanlarını tercih etmek gerekir.

Kapağı Bozulmuş Konserve Zehirler mi? Eğer Havası… Kapağı Bozulmuş Konserve Zehirler mi? Eğer Havası…

Keskin yapraklarının uçlarını kestikten sonra tüylü iç kısmını ayırın ve çekirdeklerini pişirin. Bunları yapmak zor görünse de faydalarını duyunca kolaylıkla yapılabilir.

ENGİNARIN FAYDALARI

Tembel bir karaciğerin fonksiyonlarında ciddi miktarda artış sağlar enginar. İdeal diyet arkadaşınız olabilir. Karaciğer ve lipid profili üzerindeki etkileri, bu bitkinin başlıca sağlık geliştirici özellikleridir.

Yüksek tansiyonu yönetmede harika bir takviye gıda olan enginar, Complementary Therapies in Medicine'de yayınlanan bir çalışmaya göre, yüksek tansiyonu olan kişilerde 12 hafta boyunca enginar tüketmek kan basınçlarını önemli ölçüde düşürmüştür.

Enginar düşük kalorilidir. 100 gramda sadece 44 kalori var. Nutrients dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, sebzede bulunan fitosteroller "kötü" kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir.

Enginar'ın en bilinen faydası da bağırsak sağlığına sağladığı muhteşem destektir. Enginar inülin kaynağıdır ve bu da bağırsak sağlığını destekleyecek prebiyotikler sağlayabilir.

Antimetabolik, obezite karşıtı olan enginarlar diyete nasıl eklenir?

Akdeniz mutfağının temel gıdalarından birisi olan enginarı;

Buharda pişirebilirsiniz. Kaynatın ve doğal lezzetine kavuşturmak için eritişmiş tereyağı ve keskin sirke sosu ekleyin.

Marine ettikten sonra pizzaya, salataya ve makarnaya ekleyin. Enginarların hafif bir tadı vardır, ancak diliniz sinarin adı verilen bir bileşik nedeniyle tatlılığını algılayamayabilir.