TÜRSAK Vakfı ve METRO Group"un sinema dünyasında “Kısa Film Oskarları” olarak tanınan METRO Group Kısa Film Yarışmasında bu yıl birinciliği Kadir Has Üniversitesi"nden İ. Serhat Karaaslan “Bisiklet” isimli kısa filmiyle elde etti.

Konu sınırlaması olmayan ve sinema öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmada, “Bisiklet” ile birinciliği kazanan Kadir Has Üniversitesi öğrencisi İ. Serhat Karaaslan New York Film Akademisi"nde burslu sinema eğitimi kazandı. “Veda” isimli kısa filmiyle ikinci olan Ankara Üniversitesi öğrencisi Eren Ataç 2 bin Euro kazanırken, “Kukla” isimli filmiyle üçüncü olan Marmara Üniversitesi öğrencisi Kemal Tezcan da 1000 Euro para ödülü elde etti. Mansiyon ödülleri ise, Ege Üniversitesi öğrencisi Ömer Sinir"in “38 Derece” isimli filmine ve Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Günde Derin Kıvaner"in “Beni Seviyorum” isimli kısa filmine verildi.

-131 KISA FİLM BAŞVURDU-

Genç sinemacılar, herhangi bir tür sınırlaması olmaksızın, kurmaca (fiction), deneysel, belgesel ve animasyon türündeki projeleri kabul eden “METRO Group Kısa Film Yarışması”na 131 projeyle başvurdu. Yarışmanın jürisinde Tevfik Başer, Nebahat Çehre, Atilla Dorsay, Ceyda Düvenci, Cansel Elçin, Ömür Gedik, Yekta Kopan, Yusuf Kurçenli, Selçuk Yöntem ve TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil gibi kendi dallarında önemli isimler yer aldı.

Oyuncu Ahu Türkpençe""nin sunuculuğunu üstlendiği ödül gecesinde konuşan Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü Akın Bayer, sinemaya olan desteklerini “Bu yıl rekor katılım ile 131 öğrencimiz yarışmaya başvuruda bulunmuştur. Başvuru sayısının fazlalılığı Türkiye"de sinema sektörünün her yıl büyüyerek geliştiğini göstermektedir. 7 yıldır ilk üçe giren ve New York Film akademisinde eğitim veya para ödülü alan değerli genç arkadaşlarımız sinemada şimdi çok önemli başarılara imza atmaktadır. Kendileri ile gurur duyuyoruz. Bu başarılarında bizlerin de biraz olsun katkısı olduğunu bilmek bizleri mutlu ediyor” sözleriyle dile getirdi.

Geceye katılan TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil ise konuşmasında “METRO Group Kısa Film Yarışması”nın kısa filme Türkiye'de hakkını verdiğini belirterek, kısa filmi 'kanat alıştırması' olarak görmekten ziyade kusursuz bir anlatım biçimi olarak ele alındığını iletti. "Bu yüzden bugün ödüllerini takdim edeceklerimiz ve bizi onurlandıran genç sinemacılar, beyaz perdenin geleceği değil, bugünü" şeklinde konuşan Yiğitgil, "Türkiye'de kısa filme ve genç sanatçıların ifade gücüne yatırım yapmayı ilkeleştiren ilk kurumsal girişim METRO Group Kısa Film Yarışması"dır” dedi.