ÇORUM'da konser veren Bülent Ersoy, "kefilim" dediği CHP'li Belediye Başkan Adayı Sait Börekci için, kendisini dinlemeye gelen yaklaşık 5 bin kişiden destek istedi. Esprileri ve performansıyla göz dolduran Ersoy, sahnedeyken terini silmeye gelen Börekci'nin yardımcısına, “Bu adamın bende gözü var, ama boyu kısa, kısa boylu erkekleri sevmem” diye laf attı.

Dün helikopterle geldiği Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi Alanı'nda ayağının altına kırmızı halı serilen Bülent Ersoy, Türkiye 2'inci Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Çorumspor yararına Atatürk Spor Salonu"nda sahneye çıktı.


Dua ettikten sonra sahneye çıkan Ersoy, inci ve pırlantalarla süslü kolyesi ve siyah elbisesiyle dikkat çekti. Birbirinden güzel şarkılarıyla coşturan Ersoy, “Çorum neresi ben neresi. Hiç aklınıza hayalinize gelir miydi? Arkadaşım Sait Börekci teklif etti, hiç düşünmeden evet dedim. Gelmeden önce ben nereye gidiyorum, bu Çorum neresi, ne iş yapar, nesi meşhurdur diyerek kitapları açtım. Dersime çalıştım. Sizlere layık olayım, mahçup olmayayım, hata yapmayayım diyerek kitapları karıştırdım. Çorum"un leblebisi dışında güzel şeylerinin de olduğunu öğrendim” dedi.


Hayranlarının arasında şarkı söyleyen Ersoy'un, daha sonra sahneye çıkarken frikik vermesine korumaları engel oldu. Konserin ortasında sahnede bağdaş kurup oturan Ersoy, saz ekibini de bağdaş kurdurttu. Bir süre bu şekilde şarkı söyleyen Ersoy"un konseri yaklaşık 3 saat sürdü. Ersoy'a Çorumspor Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Yılmaz tarafından 19 numaralı üzerinde adı yazılı forma ve atkı hediye edildi.
"HERKESİN ERSOYUYUM"
Ersoy, “Tüm siyasi partilere aynı uzaklıkta, aynı yakınlıktayım. Çünkü ben hepsinin Bülent Ersoy"uyum. Ama bu mevzuda söz sahibi olamadım. Haddimi bilmem gerekti ve haddimi aşmamak için siyasete bir temayülüm olmamıştır. Taş yerinde ağırdır. Ben de kendi yerimde ağırım. Benim sözlerimden sonra ancak nokta konur. Ancak bu mevzuda söz sahibi olmam haddimi aşmam. Benim gençlik arkadaşım Sait Börekci"ye kefil olarak geldim. İğneyi boynuma bassalar, bana yalan söyletemezler. Çünkü Allah"tan başkasından korkmam” dedi. Ersoy, şöyle devam etti:
“Ben aslında dün gelecektim. Ama dün müslümanlık aleminin lideri peygamberimizin doğumu mevlit kandiliydi. O nedenle gelemedim. Ben ramazanda kandillerde hep ibadet ederim. Çünkü bu benim yapımdır. Bizde ruhban sınıfı yoktur. Papaz efendiye giderler günah çıkardılar. Sanki papaz efendi Allah"la kul arasında elçiymiş gibi, papaz kim oluyormuş. Ben kendim açarım ellerimi yarabbi ben günah işledim beni affeyle, dosta düşmana beni mahçup etme, beni cennetinle ödüllendir, cehenneminle bana azap verme derim.”

DHA