Kış; renklerin büyülü bir örtünün altında soluklaştığı, güneşin biz dünyalılara küsüp uzaklaşmayı seçtiği mevsim. Birçok canlının aksine doğanın asi çocuğu insan, kendini Kış Uykusu denen dinlenceden mahrum bırakır ve kışın ağır şartlarına karşı savaşırken üstündeki uyuşukluğa yenilmemek için direnir…

Moda Tasarımcısı Zeynep Ökmen ve Yönetmen Emre Ergün"ün insanların da kış uykusuna yattığı bir dünya yarattığı kısa film projesi “Kış Uykusu” , Zeynep Ökmen"in düşlerinden ilham alarak tasarladığı Rüyada isimli kış koleksiyonun da yer aldığı, masalsı ve gerçeküstü anlatımının yanı sıra samimi ve tanıdık görsellere sahip bir kısa film. Emre Ergün romantik yaklaşımı ile kışın hissettiğimiz tatlı hüznü rüyalar ile süsleyen bir Kış Uykusu sunuyor bizlere.

Film bizi kimi zaman kış uykusunu bir gelenek gibi benimsemiş, uykuya alelade bir olay gibi yaklaşmayıp özenle hazırlanan insanlar ile karşılaştırıyor, kimi zaman da uyumak istemeyip direnen insanlarla baş başa bırakıyor. Masalsı set istanbul"da geçen Kış Uykusu bizi zaman zaman huzur içinde uyumak için tercih edilen alışıldık mekânlardan çıkartıyor ve küçük bir şehir gezisine davet ediyor. Yazı özlemeye başladığımız şu aylarda Zeynep Ökmen"in Yaz koleksiyonun ilk parçalarını görmek ve rüyalar âleminde kısa bir yolculuğa çıkmak isteyenler için Kış Uykusu filmi 28 Ocak -15 Şubat tarihleri arasında Galeri Selvin"de.

Galeri Selvin
Arnavutköy Dere Sok. No:3 Arnavutköy,Beşiktaş/İstanbul
Tel: 212.263 74 81
[email protected]
www.galeriselvin.com