Aileleri maddi açıdan zorlayan bu alış verişi fırsata dönüştürmek isteyen ve bu işi sezonluk yapan çeşitli market ve iş yerleri kırtasiyecileri zor durumda bırakıyor. Kampanya adı altında kalitesiz Uzakdoğu ürünlerinin toplu halde satıldığı alış veriş yerlerinde kalitesiz ve sağlıksız ürünler fiyatından dolayı velilere cazip geldiğini söyleyen Aydın Ataberk Kırtasiye’nin sahibi Melike Atasal “Kırtasiye sektörü de tıpkı gıda ve oyuncak sektörü gibi su istimale açık bir sektör. Velilerin ‘ucuz’ diye aldıkları ürünler aslında onlara daha pahalıya mal oluyor. Özellikle ucuz kalem ve silgiler kullanılırken daha çabuk bitiyor. Bu defa ikinci bir ürün alarak veliler iki katı zarar etmiş oluyor” dedi

Bazı firmaların kapmaya adı altında ellerinde kalan defter ve diğer kırtasiye ürünlerini cazip fiyata sattıklarına dikkat çeken kırtasiye işletmecisi Melike Atasal "Kırtasiye üzerinde Türk malları gerçekten kaliteli ve sağlıklı. Çin ve Uzakdoğu malları, ilk bakışta hesaplı görünse de aslında öğrencinin sağlığına velinin de kesesine çok zararlı. Bu nedenle velilerimizi Türk malı kullanmaya davet ediyoruz” dedi. 
İçinde bulunduğumuz Ahilik Haftası’nda okul idarelerinin de Ahilik Kültürü’ne uygun velileri ise bilinçli tüketici olmaya çağıran Aydınlı kırtasiyeciler, velilerin yönlendirmeli alışverişleri irdelemesini de istediler.