Hollanda’nın uluslararası sinema festivali merkezi Rotterdam’da düzenlenen 2.Kırmızı Lale Film Festivali’nde (RTFF-Rode Tulp Film Festival) film, belgesel ve kısa filmlerden oluşan 35 Türk filmi sinemaseverlerle buluştu.

Hollanda Türkiye Kültür Vakfı tarafından Rotterdam'da düzenlenen ve bir hafta süren Kırmızı Lale Film Festivali, Lantaren Venster Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışında Fatma Girik’e “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” verildi. Aldığı ödülden dolayı mutluluğunu dile getiren Fatma Girik, ödülünü Soma’daki maden faciasında hayatlarını kaybeden maden işçileri için aldığını aktardı.

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral’ın yanı sıra Türkiye’den ve Hollanda’dan seçkin katılımcıların olduğu 2. Kırmızı Lale Film Festivali’nde katılımcılar Cannes’da Altın Palmiye ödülü alanNuri Bilge Ceylan’a büyük ilgi gösterdi. Cannes’daki başarısının ardından Rotterdam’a gelen Ceylan, festival kapsamında yoğun ilgiyle karşılanan bir Master Class (Sinema Okulu) gerçekleştirdi.

Onur Ünlü’nün “Sen Aydınlatırsın Geceyi” filminin açılış filmi olarak gösterildiği festivalin yarışma bölümünde Ramin Matin’in Kusursuzlar, Serdar Temizkan’ınKutsal Bir Gün, Hüseyin Karabey’in Sesime Gel, Reha Erdem’in Şarkı Söyleyen Kadınlar, Ferit Karahan’ın Cennetten Kovulmak filmleri yer aldı. 2.Kırmızı Lale Film Festivali jürisinin yaptığı değerlendirme sonunda “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” ödülü Hüseyin Karabey’in yönettiği Sesime Gel (Were Denge Min) filmine layık görüldü.

Törene katılamayan Karabey’in ödülünü yönetmenSemra Güzel Korver aldı. Ramin Matin’in yönettiği “Kusursuzlar” filmi de festival kapsamında bu yıl ilk kez verilen “Hollanda-Türkiye Eleştirmenler” ödülüne layık görüldü.