Gelinlikte kırmızı kuşak tarihe karışıyor, trendler kırmızının yerini siyaha bıraktığını gösteriyor. Siyah kuşak, 2010 kışından bu yana hemen hemen tüm markalarda öne çıkan bir ayrıntı. Dünyaca ünlü gelinlik markası Vera Wang’ın 2011 gelinlik koleksiyonunda da tüm kuşaklar siyah renkte.


Geçtiğimiz hafta Paris’te Onur Saylak ile nikâh masasına oturan Tuba Büyüküstün, beline bağladığı siyah kuşakla çok dikkat çekti. Bu trende ondan önce uyan ünlüler de oldu; Merve Kotil, Selen Sevigen ve Nurşen Şaşmaz, kuşakta kırmızı yerine siyah rengi tercih etti.
 

MODACILAR NE DİYOR?

Raşit Bağzıbağlı: Siyah kuşak son iki sezondur çok moda.
 

Gamze Saraçoğlu: Ben gelinliklerde renkli kuşağı çok beğeniyorum. Pudra ve lilayı şık ve romantik buluyorum. Düğünün konsepti ve gelinliğin modeline uygun olacak şekilde siyah ve lacivert kullanılmasını da çok beğeniyorum. Siyah kuşağı kapalı alan ve tarihi dokulu alanlara daha uygun buluyorum.
 

Tuba Büyükçınar Demir: Son dönemde yurtdışında benzer uygulamalarla sık sık karşılaşıyoruz. Özellikle pudra, siyah, lacivert ve yeşil renkleri, gelinlik kemerlerinde karşımıza çıkan renkler. Ancak söz konusu özel bir gün ve tasarım da gelinlik olunca, mevzu tamamen kişisel zevklere dayanır ve moda ikinci planda kalır.