CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın, İsviçre"de 8 banka hesabı olduğuna dair iddiayı kanıtlayan belgeyi getirene parayı vereceği yolundaki sözlerini, “Recep Bey"in kulakları iyi duysun; CHP"nin kirli paraya ihtiyacı yok” diye yanıtladı.
Kılıçdaroğlu, grup toplantısına gelişinde, “Başbakan Kemal” sloganlarıyla karşılandı. Ak Partililerin TBMM"ye sundukları son torba yasa tekliflerini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bunlar geldiği gibi geçerse Türkiye hukuk devleti olmaktan çıkar. Hukukun üstünlüğünü savunacaksak, bu tür abuk sabuk yasaların TBMM"de yeri yoktur” dedi.
Wikileaks"in açıkladığı belgelerde Erdoğan"ın İsviçre"de 8 banka hesabı olduğu iddiasının yer aldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Başbakan "Bu bizimkiler bir iki lafta çözülüyor, konuşuyorlar" demiş.
Ee konuşmuşlar... Adamlar kafadan yazacak değil ya! Başbakan, kamuoyunu tatmin eden bir açıklama yapmadı, bunun yerine saldırıya geçti; ne medyayı, ne bizi bıraktı. Gece mezarlıktan geçerken birileri korkusundan türkü söyler, bu ona benzer” dedi.
Kılıçdaroğlu, Erdoğan"ın, “CHP, İsviçre"de 300"ün üzerindeki bankayı tek tek dolaşsın, bu hesapların belgesini bulsun. O hesaplardaki parayı da tüm mal varlığımı da CHP"ye bağışlayacağım” sözlerine ise şu yanıtı verdi:
“Biliyor bizim yasal olarak bilgi alamayacağımızı. Recep Bey kulakların iyi duysun: CHP"nin kirli, haram paraya ihtiyacı yoktur. Mali sicilinin bozuk olduğunu söylüyorum, bu konuya hiç değinmiyor, geçiyor. Halbuki çıkar "geçmiş mali sicilim temizdir" der ama diyemez. Şimdi "bana güvenin" diyor, kusura bakma Sayın Başbakan, biz sana güvenmiyoruz, senin sicilin bozuk. Siz güven verecek bir şey mi yaptınız, her tarafınız bozuk, siciliniz de bozuk.”

Abdest al da söyle
Erdoğan"ın Âşık Veysel"den alıntı yaptığını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Adını ağzına alırken abdest aldıysa mesele yok. Veysel yoksulun, ezilenin yanında. Madem seviyorsun Gülhane Parkı"nda Âşık Veysel"in heykeli var. O heykelin önünde bir fotoğraf çektirme yürekliliğini neden göstermiyorsun? Kırık dökük heykel. Bunlar 12 Eylül diye diye acımızı sömürdüler. Sanıyorlar ki Veysel onlar için bir şey söylemedi. Ben de koca Veysel"den okuyayım: "Birinin aklı yok deli divane, bir kısmı muhtaçtır acı soğana. Bir kısmını zengin etmiş yan yana. Şimdi kendi saklanıyor sır gibi". O saklananın kim olduğunu hepiniz biliyorsunuz” dedi.
“Ak Parti"yi dışarıda gammazlamışız. Biz AKP değiliz, onlara yakışır” diyen Kılıçdaroğlu, Ak Parti"nin Sosyalist Enternasyonal"e CHP aleyhine mektup yazdığını anımsattı.