Eski Kırkpınar başpehlivanlarından Cengiz Elbeye, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Beyninde tümör tespit edilen ve geçen yıl Ankara'da ameliyat olan Kırkpınar Başpehlivanı Elbeye, tedavi gördüğü Antalya'daki hastanede hayatını kaybetti.

42 yaşında vefat eden Cengiz Elbeye, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 1994 ve 1998 yıllarında başpehlivanlığı kazanmıştı.

1967 doğumlu Elbeye, 1982 yılında İstanbul Güreş İhtisas Kulübü'nde güreşe başladı, dört yıl minder güreşi yaptıktan sonra 1986 yılında Antalya'da yağlı güreşe başladı.


Taşçı: "Çok büyük bir değeri kaybettik"
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri eski Başpehlivanı Cengiz Elbeye'nin iki kez altın kemeri elinden aldığı rakibi Ahmet Taşçı, "yağlı güreş sporu çok büyük bir değerini kaybetmiştir. Tüm yağlı güreş camiasının başı sağolsun" dedi.

Taşçı, Elbeye'nin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu, Elbeye'nin ata sporuna yakışır bir güreş hayatı olduğunu söyledi.

Elbeye'nin talihsiz bir hastalıkla mücadele ettiğini ve bu rahatsızlığı süresince pek çok kere kendisiyle görüştüğünü anlatan Taşçı, son olarak bir ay önce Elbeye'yi aradığını ve sağlık durumu hakkında bilgi aldığını kaydetti.

Ahmet Taşçı, Elbeye ile 1994 ve 1998 yıllarında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde karşılaştıkları hatırlatarak, "altın kemeri benim ondan aldığım, onun benden aldığı finallerimiz oldu. Anlayışlı, spor terbiyesi içinde güreşlerimizi yaptık. Ancak saha dışında hiçbir zaman kötü bir anımız yoktu. Her zaman olumluydu, karşılıklı sevgi, saygı içindeydi. Birbirimizi sever sayardık" dedi.

Yaşanan olaydan son derece üzüntülü olduğunu belirten Taşçı, "yağlı güreş sporu çok büyük bir değerini kaybetmiştir. Tüm yağlı güreş camiasının başı sağolsun" diye konuştu.


Selim: "Yağlı güreş camiasının başısağolsun"
648. ve 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, Cengiz Elbeye'nin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Selim, genç yaşta yaşamını yitiren başpehlivanlardan Elbeye'nin ölümünün tüm yağlı güreş camiasını yasa boğduğunu söyledi.

Elbeye'nin anısının yaşatılması için bir şeyler yapacaklarını da ifade eden Selim şunları kaydetti: "Eski başpehlivanlardan Cengiz Elbeye'nin ölümüne çok üzüldüm. Antalya'ya gittiğimde görüşmüştüm. Elbeye, yağlı güreşin belli bir noktaya gelmesinde önemli isimlerden biriydi. Elbeye ailesine ve tüm yağlı güreş camiasına başsağlığı diliyorum.

"Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak'la görüşerek, rahmetli Cengiz Elbeye adına Antalya'da bir güreş organizasyonu yapılarak, geliri ailesine verilebilir." 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ise, "ustam" diye nitelediği Elbeye'nin ölümüne çok üzüldüğünü belirterek, "acımız büyük. Bu yılki 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Elbeye ustam için Er Meydanı'na çıkacağım" dedi.- milliyet