Herşeyi kendisinin bildiğini iddia eden Mine Kırıkkanat, Mümtazer Türköne'yi çileden çıkardı.

Son Ergenekon gözaltıları ile başlayan tartışma giderek büyüyor. Gazetecilerin susturulmak istendiğini iddia edenlere karşılık gazetecilerin sadece işini yapması gerektiğini, başka yerlere hizmet vermemesi gerektiğini savunanlar arasında yaşanan kriz giderek artıyor.

Yiğit Bulut'un Sansürsüz programına müthiş bir tartışma damgasını vurdu. Program konuğu olan gazeteciler Mümtazer Türköne, Nagehan Alçı ve Mine Kırıkkkanat arasında yaşanan tartışma gerilimi artırdı.

Mine Kırıkkanat'ın sürekli olarak kendisini övmesi, kendisini uluslararası gazeteci sayıp öne çıkarması ve özel yetkili savcı üzerine kurulu, mevzuyu saptırmaya dönük açıklamaları Zaman Gazetesi yazarı Mümtazer Türköne'yi çileden çıkardı. Türköne "Ulusal Medya 2010 tekniklerini Mine Hanım baya iyi kullanıyor. Özel yetkili mahkeme üzerine inşa ederen mevzuyu saptırıyor." dedi ve ekledi:

"Pornografik unsurları kullanan sapıkların, canilerin, sahtekarların herkesin içinde yer aldığı bir örgüt iddiası bu. Oturup sakin bir şekilde savcının işini yapmasını beklemeliyiz."

Türköne konuşurken sürekli olarak "Ben ulurlararası gazeteciyim, siz mi bileceksiniz..." tarzı çıkışları karşısında iyice gerilen Türköne "Ulusal Medya 2010.. Buyrun işte burada. Oradaki teknikleri kullanıyorsunuz." diyerek tepki gösterdi.

HERŞEYİ BİR O BİLİYOR!
Kendisinin herşeyi bildiğini ancak karşısındakilerin hiçbirşey bilmeden konuştuklarını iddia eden Mine Kırıkkanat karşısında sesini yükselten Nagehan Alçı'nın sözleri Kırıkkanat'ın yüksek çıkan sesinin altında kaldı.

Bu durumda Kırıkkanat'a cevap vermek yine Mümtazer Türköne'ye kaldı:

"Savcılar konuşamıyor. Konuştu kıyamet koptu. Siz resmen linç ediyorsunuz. Bir milyonluk ordudan bir subayı savcı karşısına çıkarınca ayağa kalkıyorlar. Yok efendim ordumuzu yıpratıyorlar diye... Basın mensuplarından birini alıp terör örgütü suçlaması ile alınca gene ayağa kalkıyorlar. Ayıptır. Hukukun kendi işini yapmasını beklicez."

Bu sırada Mümtazer Türköne'nin konuşmasını sürekli olarak araya girerek kesen Mine Kırıkkanat, Türköne'yi bir kez daha çileden çıkardı:

MİNE KIRIKKANAT ERGENEKON TEKNİKLERİNİ UYGULUYOR!
"2010 Ulusal Medya tekniklerini aynen uyguluyorsunuz Mine Hanım. Orada sizin delilleri çürütmek ve yargılamayı saptırmak için aynen bunları söylemeniz isteniyor. Siz şu anda Ergenekon taktiklerini uyguluyorsunuz. Psikolojik harekat tekniklerini uyguluyorsunuz. İzleyici de enayi yerine koyuyorsunuz bırakın bizi..."

Mine Kırıkkanat'ın bu sözler karşısında verdiği cevap "Ben Türküm Türkiyeli değilim" demek oldu.