Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Kırgızistan gezisine katılan Türkiye"deki 142 işadamından biri olan Aydınlı Eczacı Şevket Kaya, Kırgızistan gezisini değerlendirdi. Gezinin iki ülke arasındaki hem siyasi hem de ekonomik yakınlaşma açısından çok faydalı olduğunu kaydeden Farma Factör İlaç Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Kaya, kendisinin de Kırgızistan Sağlık Bakanı"nın yanı sıra ilaç sanayinde faaliyet gösteren 11 Kırgız Firması ile görüşme yaptığını söyledi.
“TÜRKİYE ÇOK İTİBARLI BİR ÜLKE OLDU”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"la birlikte Türkiye"nin uluslar arası arenada itibarının her geçen gün arttığını ve dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Kırgızistan"da her kesimden Türk işadamlarının yatırım daveti aldığını ifade eden Kaya, “Türk işadamları olarak ülkemizle ve Başbakanımızla bir kez daha gurur duyduk” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Bişkek'te Kırgız mevkidaşı Almazbek Atambayev ile görüşmesinin ardından yaptıkları ortak basın toplantısında Kırgızistan Başbakanı Atambayev"in açıklamasını Türkçe yaptığını ifade eden Kaya, iki ülke arasında tarihten bu yana gelen, ancak 2010 yılında yıpranan dostluğun bu ziyaretle tekrar pekiştiğini söyledi. Birçok protokolün imzalandığı görüşmelerde Başbakan Erdoğan"ın "Tayyip Ağabey" diye karşılanmasını iki ülke arasındaki samimiyet ve sıcaklığın bir göstergesi olduğunu ifade eden Kaya, Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva"nın Türkleri aynı şekilde karşıladığını belirtti.
İlaç sektöründe faaliyet gösteren Aydınlı bir işadamı olarak Kırgızistan"daki yatırım olanaklarını da incelediğini kaydeden Şevket Kaya, yatırım konusunda Kırgızistan"ı ve Kırgızları samimi bulduğunu ifade etti. Kaya, firma olarak Kırgızistan"da yatırım yapmayı düşündüklerini, Türk ve Aydınlı işadamlarının burada yatırım yapmasını tavsiye ettiklerini sözlerine ekledi.