Kırgızistan Devlet Sanatçısı ve SSCB döneminin en ünlü ikinci baleti Melis Asılbaşev"in sanat yönetmenliğini ve koreografisini üstlendiği gecede, kırgız dansçılar gösterileriyle izleyenleri büyüledi.

Nevruz Bayramı kapsamında Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi"nde gerçekleştirilen 'Baharın ve Kardeşliğin Coşkusu Nevruz' şenliği, Türkiye ve Kırgız Türklerinin dayanışmasına sahne oldu.

Küçükçekmece Belediyesi, Kırgız Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Kırgızistan Dostluk ve Kültür Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen gecede, dünyaca ünlü Ak-Maral Halk Dansları Topluluğu özel bir gösteri sundu. Geceye, Kırgızistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Aibek Sarygulov, Kırgız Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Abdülmettin Keskin, Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden, dernek üyeleri ve yüzlerce Kırgız katıldı.

YÖRESEL KIYAFETLER SEMPATİK TAVIRLAR

Kırgızistan"dan gelen ünlü sanatçıların performanslarıyla başlayan programda, Anapiya Rayimbekova, Dilbar Rayimbekova, Gülzat Batırkanova, Dilbarkan Kadırkul, Muradil Sagınaliev, Kılıçbek Bekişov, Samat Köçörbaev, Azamat Otunçiev ve Omar Canışev söyledikleri şarkılarla salondakileri coşturdu. Yöresel kıyafetleri ve sempatik tavırlarıyla beğeni toplayan sanatçılar seyircilerden büyük alkış aldı.

KIRGIZ KÜLTÜRÜNDEN ÖRNEKLER

Şenliğin en görkemli anları ise Ak-Maral Dans Grubu sahnedeyken yaşandı. 1966 yılında kurulan Fransa, Çin, Rusya, Almanya gibi birçok ülkeden uluslararası ödül alan grup, Kırgızistan Devlet Sanatçısı ve SSCB döneminin en ünlü ikinci baleti Melis Asılbaşev"in sanat yönetmenliğini ve koreografisini üstlendiği gecede, muhteşem bir gösteri sergiledi. Halk dansları eşliğinde geleneksel Kırgız yaşam ve kültüründen örneklerin sergilendiği gösteri salonu dolduran yüzlerce Küçükçekmeceliyi büyüledi.

Şenlik, gösteride görev alan sanatçılara ve Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden"e gecenin anısına özel olarak hazırlanan hediyelerin sunulduğu törenle son buldu.