Hülya Avşar’la ilgili yaşanan jüri başkanlığı tartışmasına jüriden çekilerek destek veren usta oyuncu Levent Kırca, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi

Avşar’ın ünlü halk ozanı Ruhi Su’yu bile tanımadığına vurgu yaparak kültürünün Altın Portakal’da jüri başkanlığı yapmaya yetmeyeceğini belirten Kırca’ya birkaç gündür tepki yağıyor.

Yönetmen Kutluğ Ataman, Kırca’nın tavrını geri kalmış ülkenin cahil aydın snobizmi olarak değerlendirdi. Fikrini söyleyip jüri üyeliğini bıraktığına vurgu yapan Kırca, “Festival bittiğinde ‘Levent Kırca ne kadar haklıymış’ denildiğini herkes görecek. Salakça yorumlar yapılıyor. Hakkımda ‘Sinema kariyeri yetersiz’ diyenler de olabilir. Filmlerini gönderen dostlarımızın yapıtlarının doğru değerlendirilmesi için orada işinin ehli insanların olması gerek. Hülya Avşar’ın başkanlığından filmlerini festivale gönderenler de mutlu olamazlar” dedi.

“Sıfır kültür bir kadın”

Kırca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bana ‘Levent Kırca sen bu festivalde jüri üyesi olur musun?’ dediklerinde, ‘Bu bir film festivali, ben daha çok tiyatrocu ve televizyoncuyum. Evet, iyi eğitimliyim, okurum, yazarım, çok film seyrederim ama benden daha otorite olan isimler var’ dedim. Onlar da ısrar edince ‘Peki’ dedim. Ama ben kendimi bile oraya yeterli gözmezken bir de işin başına Avşar’ı getirirlerse çok komik olur ve doğru olmaz. Avşar hiçbir şeyden haberi olmayan, sıfır kültür bir kadın.”