Yukarı Kayacık köyünde geleneksel hale gelen ve bu yıl 7.'si düzenlenen Geleneksel Kiraz Festivali ve Pehlivan Güreşleri renkli başladı. Köy meydanında düzenlenen şenliklere bürokratların yanı sıra siyasiler de yoğun ilgi gösterdi. Pehlivan güreşleri ve kiraz yetiştiriciliği yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi.
Köy Muhtarı Ersöz Özcan'ın Komite Başkanlığı'nda bu yıl 7.'si düzenlenen ve Aydın dağlarının zirvesinde gerçekleştirilen festivale, Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk katıldı. Daire müdürlerinin yanı sıra üreticiler, güreşseverler çevre köylerde yaşayanların yoğun ilgi gösterdiği festivalden elde edilen gelir eğitime bağışlandı. Köy Muhtarı Ersöz Özcan, biletli giriş yapılan etkinlikten elde edilecek gelirle köye yeni okul yapacaklarını söyledi. Geçen yıllara oranla bu yıl kirazda rekoltenin düşük olduğunu belirten köy muhtarı Özcan, Vali Malay ve siyasilerden, köy yollarının yapılmasını, köy içine de parke taşı döşenmesini istedi.
Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk ise kaliteli üretimi ile Yukarıkayacık Köyü'nün yetiştirdiği kirazla Aydın'ın ihracat çıtasını yükselttiğini, geçen yıl il genelinde 900 ton kiraz ihracatı yapıldığını söyledi.
Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, yaylardaki üretimin artmasından ve insanların refah seviyesinin yükselmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek il genelindeki tüm yaylalara da her türlü altyapı hizmetinin ulaştırıldığını söyledi.
MHP Aydın Milletvekili Recep Taner ise, çalışan ve üretim yapan herkesin desteklenmesini isteyerek "Ülkenin kalkınmasının tek yolu üretimden geçiyor. Bu nedenle üreticiler desteklenmelidir" dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise, AK Parti olarak ülkenin her türlü sorununa çözüm için çalıştıklarını belirterek "Bizler Mecliste mertçe güreştik ve güreşmeye devam ediyoruz. Üretene elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz, yanlış yapanlara da bir kenara çekiyoruz" ifadelerine yer verdi.
Aydın Valisi Mustafa ise "Ülke genelinde çok şükür köylerimizin yol, su, elektrik sorunu kalmıştır. Cumhuriyetin ilan edildiği günden bugüne yapılan hizmetlerin büyük bir bölümü son birkaç yıl içerisinde gerçekleştirilmiştir. Türkiye'nin kurtuluşu buradadır. Yani köylüyü köyde tutabilmek ve köyünde yaşamasını sağlamaktır" diyerek köylere yapılan yatırımla üretimin arttığını vurguladı.
Festival kapsamında yapılan en iyi kiraz yetiştiriciliği yarışmasında ise Muhittin Karalı 1., Hüseyin pehlivan 2. ve Muhsin Koralı 3. oldu.
Pehlivan güreşlerinde ve kiraz yetiştiriciliği yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.