Türk sinema tarihinin en yüksek bütçeli yapımı "Fetih 1453", "Berlin Kaplanı" gibi yerli yapımların yanında sinemaseverler, 15 yıl aradan sonra Oscar rekortmeni "Titanic"in üç boyutlu yüzüyle tanışacak.

Hollywood korku-gerilim sinemasının son dönemdeki en iddialı örnekleri arasında yer alan "İçimdeki Şeytan-The Devil Inside", 20 Ocak'ta izleyiciyle tanışacak.

William Brent'in yönettiği, Fernanda Andrade, Simon Quarterman ve Evan Helmuth'un başrolünü üstlendiği film, ABD'de 6 Ocak'ta vizyona girdi.

Türün takipçileri tarafından merakla beklenen yapım, acil yardım hattına üç kişinin vahşice öldürüldüğüne dair bir cinayet ihbarının gelmesi ve bir kadının bu cinayetleri işlediğini itiraf etmesinin üzerinden 10 yıl geçmesinin ardından akıl hastanesindeki kadının kızının annesinin içine şeytan girdiğini öne sürerek harekete geçmesini işliyor.

Yönetmenliğini Cameron Crowe'un üstlendiği, Matt Damon ve son yılların gözde kadın yıldızlarından Scarlett Johansson'ın rol aldığı "Düşler Bahçesi-We Bought a Zoo", 20 Ocak'ta gösterime girecek.

Eşini kaybettikten sonra iki çocuğunu yalnız büyütmeye çalışan Benjamin'in doğayla içiçe bir ev ararken "hayvanat bahçesine" taşınmak durumunda kalmasını işleyen filmin senaryosu, "We Bought a Zoo" adlı gerçek bir hayat hikayesinin anlatıldığı romandan beyazperdeye aktarıldı.

Küçük seyircinin olduğu kadar büyüklerin de gözdesi olan 3D formatlı animasyonların ilgi çekici örneklerinden "Neşeli Ayaklar", 20 Ocak'ta Türk seyircisiyle buluşacak.

Serinin ikinci filminin yönetmeni George Miller. Film, ilk yapımın baş kahramanı ve oldukça yetenekli bir tap dansçısı Mumble'nın oğlu olan Erik'in, Penguenler Krallığı'ndaki yeteneklerini keşfetmeye çalışmasının neşeli öyküsü.

"Eyyvah Eyvah 2"den sonra "Berlin Kaplanı"

Sinema izleyicisinin 2012 yılında merakla beklediği filmlerden biri olan "Berlin Kaplanı", geçen yılın gişe şampiyonunu çeken ekibin imzasını taşıyor.

"Eyyvah Eyvah 2" adlı filmin yönetmeni Hakan Algül ile senaristi ve başrol oyuncusu Ata Demirer'in yeniden buluştuğu filmde, Demirer'in rol arkadaşları Tarık Ünlüoğlu, Necati Bilgiç, Mert Aran, Nihal Yalçın, Özlem Türkad, Cemil Özbayer, Carlos Hein ve Cengiz Bozkurt.

Film, Berlin'de yaşamını boksörlük ve korumalık yaparak sürdüren Ayhan Kaplan'ın, antrenörü Cemal'in içine düştükleri dar boğazdan kurtulmak için yeni bir çözüm için kafa kafaya vermelerinin neşeli öyküsü. Film, 27 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak.

"Sinemanın harika çocuğu" Steven Spielberg'in imzasını taşıyan "Savaş Atı-War Horse", 3 Şubat'ta vizyonda. Jeremy Irvin, Peter Mullan, Emily Watson ve David Thewlis'in başrolünü üstlendiği film, Birinci Dünya Savaşı sırasında Albert'ın eğittiği ve çok sevdiği atı Joey'nin satılarak savaşta sipere gönderilmesi üzerine yaşananları işliyor. Film, Michael Morpurgo'nun aynı adlı çocuk romanından sinemaya aktarıldı.

"Fetih 1453" geliyor

Türk sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmi olan ve sinemaseverlerin merakla beklediği yapımlardan "Fetih 1453", 17 Şubat'ta vizyona girecek.

Faruk Aksoy'un yönettiği filmde, "bir çağı açıp öbürünü kapayan" Fatih Sultan Mehmet'i, Devrim Evin canlandırıyor. Ulubatlı Hasan rolünde İbrahim Çelikkol'un, Konstantine XI rolünde ise Recep Aktuğ'un yer aldığı yapım, "Gladyatör" gibi Hollywood sinemasının benzer örnekleri ile aynı çekim tekniklerine sahip.

Üç boyutlu animasyonların da yer aldığı filmin senaryosunu Atilla Engin ve İrfan Saruhan kaleme aldı. Yapım süreci 2009 yılının Eylül ayında başlayan film, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre ve KKTC'de de gösterime girecek.

Film, babası II. Murat'ın ölümü üzerine ikinci kez tahta çıkan II. Mehmet'in Bizans İmparatorluğu'nun son toprağı olan Konstantinapolis'i Osmanlı Devleti'ne katmak için harekete geçmesini ve İstanbul'un tarihin altın sayfalarına geçen görkemli fethini konu alıyor.

Angelina Jolie'nin ilk kez kamera arkasına geçtiği "Kan ve Aşk-In the Land of Blood and Honey", 24 Şubat'ta gösterimde. Zana Marjanovic, Rade Serbedzija ve Branko Djuric'in rol aldığı film, 1990'lı yılların başında Bosna Savaşı sürerken Sırbistan için savaşan Danijel ile savaştan önce tanıdığı ve esir kampında tutulan Ajla ile yeniden karşılaşmasını konu alıyor.

"Alacakaranlık"tan "Bel Ami"ye

"Alacakaranlık" filminin ünlü oyuncusu Robert Pattinson'ın Paris'in güçlü ve etkili kadınlarını oynadığı oyunlarla zor durumda bırakıp şehrin zirvesine yerleşen bir çapkını canlandığı "Bel Ami", 16 Mart'ta seyirci karşısına çıkacak.

Konusu 19. yüzyılda geçin filmde, Pattinson'ın rol arkadaşları Uma Thurman, Christina Ricci ve Kristin Scott Thomas.

Korkunç deniz faciasının 100. yıl dönümü nedeniyle 1997 yapımı "Titanic" filmi yeniden izleyiciyle buluşacak. Seyircinin 15 yıl aradan sonra 3D teknolojisi ile izleyeceği film, 6 Nisan'da gösterime girecek.

Yönetmenliğini James Cameron'ın üstlendiği 11 dalda Oscar ödülü sahibi filmde, başrolü Leonardo DiCaprio, Kate Winslet ve Billy Zane paylaşıyor. Film, dönemin son teknolojisi ile donatılmış lüks transatlantik Titanic'in biri zengin, diğeri fakir iki yolcusu arasındaki aşkı konu alıyor.

2012 yılının ikinci gösterim haftasında 73 yerli ve yabancı yapım, 884 bin 882 kişi tarafından izlendi.