Denizli'de bir sarraf altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı sıkıntı yaşayan evlenecek çiftlere kolaylık sağlamak için 'Altında kiralama devri başladı' kampanyası düzenledi.
 
Altın fiyatlarının son dönemde tarihin en yüksek seviyelerine ulaşması Denizlili sarraf Bülent Yıldırımtürk'ü ilginç bir yöntem uygulamaya itti. 
 
Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte altın satışlarının yükselmesini bekleyen ancak piyasadaki rekor yükselmelerden dolayı istediğini bulamayan Denizlili sarraf Bülent Yıldırımtürk, altında kiralama devri başlattı.
 
Çeyrek altının 175 TL'ye ulaştığı bugünlerde vatandaşlar da altın kiralamak için Denizlili sarrafın kapısını aşındırıyor. 'Altında kiralama devri başladı' tabelasını dükkanın dış cephesine de asan Yıldırımtürk, tabelayı astıktan sonra kiralamak için daha fazla kişinin geldiğini söyledi. Altın fiyatlarının yüksek olmasının kendisini bu yönteme uygulamaya ittiğini belirten Yıldırıtürk, "Günümüzde altın fiyatlarının yükselişiyle beraber, insanlarımzın alım gücünün düşmesiyle birlikte altın alımı biraz zorlaştı. İnsanlarımızın özellikle bu düğün dönemlerinde bu sıkıntılarını gidermak amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Müşterilerimiz beğendikleri altını alıp kullanıp bize geri iade ediyorlar. Kiralama ücreti olarak da ortalama 10 bin TL'lik takıda 300 ile 500 TL arası alıyoruz. Bu alınan altının cinsine göre değişiyor" dedi.
 
Kiralama yöntemi sayesinde kız ve erkek taraflarının tartışmasının da son bulduğunu belirten Yıldırımtürk, "Düğün alışverişi yapılırken müşterilerimiz altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı kız ve erkek tarafı arasında ufat tefek sürtüşmeler yaşanabiliyor. Bu olay tartışmalarında önüne geçmiş oluyor. Sadece düğün değil, önemli gecelere katılacak bayanlarda kiralama yöntemini tercih edebiliyor"diye konuştu.