Edinilen bilgiye göre İstanbul'da bir oto kiralama şirketine giden hırsızlar, son model bir cip kiraladı. Araç sahibinin kimlik bilgilerine ulaşan hırsızlar, sahte belgelerle noter huzurunda bir günde aracı kendi üzerlerine geçirdi. Ardından Bursa'ya gelen iki zanlı, Osmangazi ilçesindeki bir galeriye girdi. Galerici Gökhan Soykan'a cip satmak istediklerini belirten zanlılar, 100 bin TL'de anlaştı. Bunun üzerine hırsızlar ile notere giden Gökhan Soykan, 100 bin TL parayı peşin ödeyerek aracı satın aldı.

Gökhan Soykan daha sonra cipi satılması için galerisinde teşhir etmeye başladı. Ancak İstanbul'daki kiralama şirketi yetkilileri, araçlarının belirlenen tarihte gelmemesi üzerine polise başvurdu. GPS kayıtları çıkarılan aracın Bursa'da olduğu anlaşılırken, polis hemen operasyona start verdi. Galeri çalışanı S.Y. ise hiçbir şeyden habersiz olarak ciple evine gitti. Gece saatlerinde evin kapısına gelen polis ekipleri, S.Y.'yi aracın çalıntı olduğunu söyleyerek emniyete davet etti. Yapılan soruşturma neticesinde olay açıklığa kavuşurken, aracın sahte kimlik ve belgelerle galeriye satıldığı ortaya çıktı. Polis lüks araca incelenmek üzere el koydu.

"100 BİN TL KAYBIMIZ VAR"

Zanlıların 22 Mart günü geldiğini söyleyen Gökhan Soykan, "Aracı inceledikten sonra alabileceğimiz söyledik. Servisine götürdük, şasi numaralarını kontrol ettirdik. Çalıntı kaydı yoktu. Biz bunun üzerine 100 bin liraya satın aldık ve tescil işlemlerini yaptırdık. Bundan iki gün sonra aracın çalıntı olduğunu öğrendik. 100 bin lira paramız gitti" dedi.

NOTER İŞLEMLERİ SANİYE SANİYE GÜVENLİK KAMERASINDA

İki zanlının galericiyi dolandırması ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. İki zanlının Gökhan Soykan'ın babası ile notere girmesi, yaklaşık yarım saat oturmaları ve yapılan işlemler güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kamera kayıtlarında genç oldukları görülen iki hırsızın rahat tavırları dikkat çekti. Polis güvenlik kameralarına el koyarken, dolandırıcıların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.