Olayla ilgili Denizlispor'un muhasebe müdürü M.İ., gazino işletmecisi Y.B., taksi şoförleri İ.K. ve H.K. tutuklanırken, 2 tetikçi aranıyor.
Denizlispor eski amigosu Memiş Kaban'ın cesedi geçen 26 Ekim gecesi, Servergazi Beldesi"nde yer alan Servergazi Türbesi"nin yakınlarındaki ormanlık alanda bulundu. Yapılan incelemede Memiş Kaban"ın kafasına ve vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden 6 kurşunla hayatını kaybettiği belirlendi.

Eski amigo cinayetiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, polis ve jandarmanın yaptığı çalışmada, Denizlispor muhasebe müdürü M.İ, gazino işletmecisi Y.B., Denizlispor Stadı"nın önündeki durakta taksicilik yapan İ.K. ve H.K. gözaltına alındı. Yapılan incelemede, Sarayköy Açık Cezaevi'nden Kaban'ın öldürülmesinden 10 gün önce firar eden O.G. ve 3 gün önce firar eden İ.K."nın da cinayetle bağlantısı olduğu belirlendi. Arkadaşı O.G. gibi cinayet suçundan hükümlü olan İ.K."nın, gözaltına alınan taksi şoförü İ.K.'nin oğlu olduğu anlaşıldı. Soruşturma kapsamında ele geçirilen bilgiler ise güvenlik güçlerini bile şaşkına çevirdi. İddiaya göre olaylar şöyle gelişti:

57 Gençlik Denizlispor adlı taraftar grubunun eski başkanı O.K., bir süre önce Denizlispor muhasebe müdürü M.İ. ile tartıştı. O.K."nin kendisini sürekli tehdit edip Denizlispor"a ait paralardan istediğini söyleyen muhasebe müdürü M.İ., durumu eski amigo Memiş Kaban"a anlattı. Bunun üzerine M.İ. ve Memiş Kaban, O.K.'yi öldürtmek için bir plan hazırladı. Kaban, cinayet suçundan 7 yıldır cezaevinde kalan O.G. ve İ.K. ile bağlantı kurup O.K."yi öldürtmek için 250 bin YTL"ye anlaştı. Görüşmeyi İ.K'nin taksi şoförü babası İ.K. ayarladı. Cinayetten önce 1 hafta arayla Sarayköy Açık Cezaevi'nden firar eden O.G. ve İ.K., O.K."nın peşine düştü, ancak tüm aramaları sonuçsuz kaldı. Sonrasında Memiş Kaban ile 26 Ekim gecesi yeniden bir araya gelen kiralık katiller, anlaştıkları paranın verilmemesi ve cinayet planından vazgeçildiğinin söylenmesi üzerine çılgına döndü. Kiralık katiller, Memiş Kaban"ı 6 kurşunla vurup öldürdü, ardından ortadan kayboldu.

Öldürülmesi tasarlanan O.K. şikayetçi olurken, sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edilen Denizlispor Muhasebe Müdürü M.İ., katil zanlılarından İ.K."nin eski patronu olan gazino işletmecisi Y.B., taksi şoförleri İ.K. ve H.K., çıkarıldıkları mahkemece, "cinayete azmettirmek", "cinayet" ve "cinayete teşebbüs" suçundan tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, cezaevi firarisi katil zanlıları O.G. ile İ.K."nın halen arandığı belirtildi.
DHA